Hamilton: "En İyi Uc Galibiyetimden Biri Oldu"
Spor Haberleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: "En İyi Uc Galibiyetimden Biri Oldu"
-
17-10-2019, 20:08:23Lewis Hamilton, Cin'de aldığı zaferin 2007'de giriş yaptığı Formula 1'deki en iyi uc yarışından biri olduğunu soyledi. McLaren pilotu, uzun ara sonra podyumun zirvesine cıktı ve son donemdeki Vettel egemenliğine bir son verdi. Uc pitstop stratejisi ile yarışan Hamilton, yarışın sonlarında 2 pitstop yapan ve lastikleri bitme noktasına gelen Vettel'i geride bıraktı. Hamilton: “Buyuk gurur duyuyorum. Bu yarış, en iyi uc yarış galibiyetlerimden birisi. 2008'deki Silverstone ve Monako ile birlikte" “Kazanmak icin var oldum, yaşadım ve onu soludum. Kazanmaya bayılıyorum ve bundan daha mutlu olamazdım" “Kelimelere dokmekte zorluk yaşıyorum. Bu gercekten en iyi yarışlarımdan birisiydi." Yarışın kalkışında Vettel'i gecmesinin ardından Hamilton, onundeki takım arkadaşı Button'u da geride bırakmak zorundaydı. Daha sonra pist uzerinde Alonso, Massa, Rosberg ile de mucadeleye giren McLaren pilotu, yakın aralarla bitirilen yarıştaki bu mucadeleden keyif aldığını belirtti. Hamilton: “Bu gorduğumuz gibi mucadeleler nadirdir. Gercekten durumu duşunmeniz gerek. Bu mucadeleye bayılıyorum. Ama insanları gecmek, işleri cok daha guzel hale getiriyor." Uc hafta sonra ulkemizdeki yarış icin ise Hamilton, yapılacak işlerinin hÂl cok olduğunu ifade etti. Hamilton: “Bu uc uzak yarışa bakınca, rekabet edebilen bir araca sahip olmak kesinlikle harika bir duygu" “Red Bull ile farkı kapatmak icin hÂl işler var ama daha iyi bir stratejimiz vardı ve bunu gercekten iyi bir şekilde icra ettik" “Takım, Avrupa sezonuna giderken hic olmadığı kadar zorlamaya devam edecek" TRF1 __________________