Hamilton 6 yarış ceza alabilirdi AFP İLGİLİ HABERLER : Bahreyn'de ilginc gelişme Ecclestone endişeli Todt: Seneye 20 yarış olacak Mosley'den eleştiri Vettel kaldığı yerden
Lewis Hamilton, Monaco Grand Prix'nin ardından yarış hakemlerine yonelik gercekleştirdiği sert cıkış nedeniyle herhangi bir ceza almayacak. FIA toplantısının ardından, Hamilton'ın Monaco’daki yarıştan hemen sonra yaptığı acıklamalar nedeniyle ceza alıp almaması konusu, gelecek yılın takvimi ve Bahreyn GP’nin durumu gibi konuların golgesinde kalmıştı. Jean Todt, Montreal'de yaptığı acıklamada, Hamilton'ın ozrunu kabul ettiğini ve genc pilotun bundan gerekli dersleri cıkaracağını umduğunu soyledi ve "Herkes arasındaki uyumu korumaya calışıyorum. Tartışmadan sakınmaya calıştım. Bu mektubu size verebilirdim ancak bu onunla FIA arasında. Lewis'in soyledikleri bence kabul edilemezdi ancak fazla bir tepki vermek de istemedim” dedi. İngiliz pilot, FIA Başkanı Jean Todt'a yazdığı uzun mektupta, pişmanlığını dile getirerek, bu olaydan ders cıkarma sozu verdi. FIA Başkanı ayrıca “Bu konuda resmi olarak kendisine bir soruşturma başlatmadık.Belki de onu mahkemeye cıkarmak daha iyi olacaktı; 6 yarış uzaklaştırma vermek ama bana yazdı ve ben de ona yazdım, olay kapandı. Zaten kendisi de babasıyla birlikte yarış hakemlerinden ozur diledi" şeklinde konuştu.
[IMG]http://img89.**************/img89/4196/7275328647501317238.jpg[/IMG]
Kaynak