Lewis Hamilton, genc suruculerin daha iyi yerlere gelmesine yardım etmek istediğini soyledi. Lewis Hamilton, Formula 1'de beş dunya şampiyonluğu yakaladı ve gelecekte daha fazla şampiyonluk kazanmayı hedefliyor. İngiliz pilot, Formula 1'deki calışmalarının yanı sıra farklı şeylerle ilgilenmeyi oldukca seviyor. Genc pilotlarla ilgilenmeyi seven Hamilton, "Şahsen genc suruculeri desteklemeyi seviyorum. Pek cok genc surucu, ailesinin parasını kullanmak isteyen vicdansız insanların eline duşuyor." "Bir defasında Formula 4'te yarışan 13 veya 14 yaşındaki bir gencle tanıştım... Cocuğun karting deneyimi dahi yoktu! Gerekli hicbir bilgiyi alamamıştı ve temelsiz şekilde oraya gecmişti. Bu hatayı sozde danışmanı yuzunden yaptı." "Herkes benim yaptıklarımı yapsın demiyorum, ama modern Formula 1 suruculerine bakarsanız, bir kariyer oluştururken aynı şeyleri yaptık. Genc suruculerin bu tarz sorunlar yaşamasını istemiyorum, bu tarz sorunların cozumune yer almak istiyorum." Hamilton gelecekte daha da guclu bir pilot olmak ve genc suruculere karşı başarılı olmak istediğini dile getirdi. "Şimdi durumum harika,harika durumdayım,e ama her zaman gelişebileceğiniz yerler vardır. Daha guclu olmak istiyorum, bunun icin gelişebileceğim alanlara bakmam gerekiyor." "Yeniden gelişebilmem icin gecen sezonu analiz etmeli ve ozellikle yılın başında yaşadığımız şeyleri anlamamız gerekiyor. Kendi hedefim bu." "Kış sezonunda cok fazla antrenman yapmam gerekecek. Şimdi benim icin durumu daha da zor hale getirecek yeni yetenekler var. Charles Leclerc, Ferrari'de başarılı olmak istiyor. Max Verstappen yine Red Bull'da başarılı olmaya calışıyor. Bu genc cocuklara karşı kendimi kanıtlamak isterim." Gunluk Gazeteler