Franz Tost, Honda'nın 2018 Formula 1 sezonunda gosterdiği performansın onemli olduğunu cunku rakip takımların Japon uretici ile kurdukları ortaklığı "delice" şeklinde yorumladığını soyledi. Toro Rosso, 2017 sezonunun ardından McLaren'la yollarını ayırma kararı alan Honda motoruna gecme kararı alırken, McLaren da Toro Rosso'dan boşalan Renault muşteri takımı pozisyonuna gecti. McLaren, duşuk performans ve dayanıklılığından oturu Honda'yla yollarını ayırmıştı ancak Honda, Toro Rosso ile mucadele ettiği ilk yılda, 2015'teki donuşunden bu yana en iyi sonucu olan dordunculuğu yakaladı. Performans ve dayanıklılığı sayesinde de gelecek yıl Red Bull'u kendisiyle calışmaya ikna etti. Motorsport'a konuşan Tost, "Honda bizim icin parlak bir noktaydı. Gecen yıl bu noktada diğer takımların Honda hakkında soylediği şeyleri hatırlıyor olmalısınız." "Bazı insanların yapılan konuşmaları hatırlıyorum, onlar 'Sen tamamen deli olmalısın, gelecek yıl senin icin en iyisini diliyoruz' dediler." "Ben de 'Evet, bu iyi bir sezon olacak, goreceksin, senin onun olacağız' dedim." "Belki de tamamen deli olduğumu duşunuyorlardı, ama Honda'nın bizim icin doğru karar olduğuna emindim." dedi. Red Bull'a gore Honda, bu yıl kaydettiği gelişimle beraber Renault'nun onune gecmeyi başardı. Tost, Honda'nın kaydettiği gelişimi doğruladı ama Japon ureticinin insanların duşunduğunden daha iyi bir temelle başladığını soyledi. Tost, "Honda motoru gecen yıl diğer insanların soylediğinden cok daha iyi durumdaydı." "Kış aylarında Honda ve Toro Rosso gercekten cok sıkı calıştı. Milton Keynes'te dyno calışmaları yaptık, Sakura'da dyno calışmaları yaptık." "Cok yakın bir ortaklığımız vardı ve Honda hem dayanıklılığı hem de performansı geliştirme şansı buldu." dedi. Toro Rosso suruculeri, 2018'de diğerlerinden daha fazla motor parcası kullandılar. Bununla birlikte bunların bazıları stratejik sebeplerden oturu alındı. Tost, Honda'nın sezonu uc motorla tamamlamasının zor olacağının farkında olduğunu ve 2019'da daha fazla gelişim kaydedebilmek adına son bolumde kendi istekleriyle motor değişikliği yaptıklarını ima etti. "Sezon boyunca, 2018'i sadece uc motorla bitiremeyeceğimiz gercekten cok acıktı." "Ama son bolumdeki değişiklikler, aşağı yukarı bizim istediğimizle oldu." "Bu yılı gelecek sezon icin bir hazırlık olarak gorduğumu soyleyebilirim. Bu yıl bizim icin bitti, unutabiliriz." Gunluk Gazeteler