Bence firavun devleti de tıpkı bizim devletler gibi bir sistemi olan devlette sadece Allah ile aldatmıyordu , yanlış meal cevirileri farklı ağızlarca aktarmıyordu, hakkı gizleyemezdi mantıken cunku o zaman Resul gelecekti onlara o nedenle bence. Bunun yerine insanları direk olduruyor ve ibadetin kendisine yapılmasını istiyordu. Bunu duşunursek firavun da halkın emeğini somuruyor, onları bir şekilde oynalıyor gulduruyor ve bir şekilde duşunmelerine engel oluyor ve yonetimi altında tutuyordu boylece yoneticiler bol ve refahın getirdiği azgınlık ile her turlu yolsuzluğu cıkartabiliyorlardı kaldı ki kendi goz boyamak icin koydukları kanunlara dahi riayet emiyorlardı tum bunlar sadece halkı oyalamak icindi diye duşunuyorum cunku sistem işlemeliydi.Peki kimin malını ve emeğini kime satıyorlar? biz taraflara ayrıldıkca her birisi bir damarımızı kurutmaktadılar aslında hepsinin hakkı gizleyen karanlık yuzunu gormemiz bizim icin kurtuluştur diye duşunuyor ekliyorum ayet emrini "emretmek ve hukum yalnızca O'na mahsustur oyle ise yasa Kur'an dır fakat Kur'an onların uydurma şeriatleri değildir cunku yasa demek olan şeriat de Kur'an dır" hakkı soyleyip, uymayan, yığan, vermeyen, hakkı gizleyip insanların birbirine duşmesine goz yuman tum parti, takım,insan grupları fitne işliyor ve insan oldurmekten buyuk bir suc olarak tarif edilir soyledikleri Kur'an a uyup faizciliğe son verip aldıkları alanları halk'a arz etmeli ve ya halkı burada kazandırmalıdırlar diye duşunuyorum boylece gelişebiliriz ..Sabrederek hakkı soyleyenlerden olmak ve sadece soyleyenlerinde uygulamayışlarının farkında olabilmek dileğiyle.