Jorge Lorenzo, gelecekte yeniden Formula 1 aracının direksiyonuna gecmek istediğini soyledi. Yamaha'da yarıştığı donemde sık sık Formula 1 aracını kullanmak istediğini soyleyen Lorenzo, sonunda bu ruyasına 2016 yılında kavuşmuştu. Gelecek yıl Honda ile yarışacak olan İspanyol surucu, 2016'nın Ekim ayında Lewis Hamilton'ın 2014 yılında dunya şampiyonluğuna ulaştığı Mercedes W05'le, Monster Energy, Mercedes ve diğer sponsorlar tarafından duzenlenen etkinliğin bir parcası olarak Silverstone'da piste cıkmıştı. İtalyan basınına konuşan Lorenzo, testin uzerinden iki yıl gecmesinin ardından yeniden Formula 1 aracının direksiyonuna gecmek istediğini soyledi. Marc Marquez'in yeni takım arkadaşı, "Her zaman, Formula 1 aracının direksiyonuna gecmenin hayalini kurdum. Bu diğerlerinden tamamen farklı ve eşsiz bir arac. Bunun gibisi yok." "Ek olarak biraz tecrubeli bir surucu olarak yapabileceğim şeyleri ve sonucunu merak ediyorum. Aracın aerodinamik verimi ve downforce'u etkileyici." "Virajları tam hızda ve beşinci viteste donmeyi başardım. Motosiklet yarışlarında sadece ucuncu vitesi kullanabiliyoruz." "Formula 1'in aksine motor yarışlarında tum vucudunuzu surekli olarak calıştırmak zorundasınız." "Eğer kaza yaparsanız, sizi koruyacak karbon bir monokok yok! Kendinizi asfaltın uzerinde buluyorsunuz." dedi. Bu yıl Marc Marquez, Toro Rosso'nun Formula 1 aracıyla piste cıkmıştı. Ayrıca MotoGP efsanesi ve Yamaha surucusu Valentino Rossi de pek cok kez Ferrari ile test yapmıştı. Gunluk Gazeteler