F1 yorumcusu Tom Jardine, Charles Leclerc'in suruş tarzının daha cok Alain Prost'a, Max Verstappen'i tarzının ise Ayrton Senna'ya benzettiğini soyledi. Max Verstaappen, geride kalan birkac yıl icerisinde oldukca buyuk bir potansiyele sahip olduğunu kanıtladı ve 2019 icin kendisinden buyuk beklentiler var. Genc pilot eğer 2019 yılında şampiyonluğa ulaşabilirse, Vettel'in 23. yaşında elde ettiği "Tum zamanların en genc F1 şampiyonu" rekorunu eline gecirecek. Unlu F1 yorumcusu Tom Jardine, Max Verstappen'in Sebastian Vettel'in rekorlarını kırıp kıramayacağı sorusuna, "Eğer Honda işini yapabilirse, ihtiyac duyulan guc ve dayanıklılığı barındıran bir motor uretebilirse, o zaman evet." "Honda bu yıl gelişmeyi başardı. Red Bull icin harika bir durum olacak cunku artık fabrika motoruna sahip olacaklar." "Daha once Renault icin sadece bir muşteriydiler. Renault'nun bu sure icerisinde buyuk sorunları vardı ve bana biraz ironik geliyor cunku Ricciardo oraya gidiyor." "Red Bull bu yıl harika bir araca sahipti ve yani Honda eğer iyi bir gelişim kaydedebilirse Verstappen şampiyon olabilir." Ote yandan gelecek yıl Charles Leclerc de Ferrari'de Sebastian Vettel'in takım arkadaşı olacak. İkilinin birbirleriyle nasıl mucadele edeceği buyuk bir merak konusu. Jarine, "Ben Leclerc ve Verstappen'in tamamen iki farklı tarza sahip olduğuna inanıyorum." "Leclerc cok daha yumuşak ve kalpten suruyor. Daha cok Alain Prost tarzı bir karakteri var. Verstappen ise Senna tarzı bir pilot. Her şeyi kontrol edebiliyor, her şeyi yapabiliyor ve bazı durumlarda cesur davranıyor." "Leclerc'in benzer seviyede olduğunu soyleyebilirim, fakat işi buyuk bir duelloya geldiği zaman Verstappen'in tıpkı Lewis gibi olacağını duşunuyorum." dedi. Gunluk Gazeteler