Mercedes F1'in takım patronu Toto Wolff, Ferrari teknik patronu Mattia Binotto'ya herhangi bir teklifte bulunmadığını acıkladı. Ferrari teknik direktoru Mattia Binotto'nun Ferrari takım patronu Maurizio Arrivabene ile arasının pek de iyi olmadığı konuşuluyor. İtalyan muhendisin bundan oturu Ferrari'den ayrılarak diğer takımlara gecebileceğinden soz edilirken kendisine birden fazla takımın teklif yaptığı iddia edilmişti. Mercedes'te teknik direktor James Allison'ın Renault'ya gececeği, ondan boşalan koltuğu ise Binotto'nun alacağı soylentiler arasındaydı. Ancak Toto Wolff, şampiyonluk savaşında arşı karşıya oldukları Ferrari'nin teknik patronuna teklifte bulunmadıklarını dile getirdi. Wolff, "Aslında hayır, Binotto'ya teklif yapmadık. Cok iyi bir muhendis olduğunu soyleyebilirim ama James Allison onderliğinde, birinci seviyede bir teknik ekibimiz var. Harika durumda. Bu acıdan bir girişimimiz olmadı." dedi. Mercedes'in muhendislik direktoru Aldo Costa, 2019 yılının başından itibaren danışmanlık gorevini ustlenecek. Costa hakkında da konuşan Wolff, "Aldo benim icin sadece bir meslektaş değil, aynı zamanda bir arkadaş. Mercedes'ten ayrılmayacak. Bizim takımımız dinamik bir yapıya sahip. Gencleri geliştirmeli, onlara fırsat ve sorumluluk vermeliyiz. Bunun temel sebebi Formula 1'in cılgınca şekilde gelişmesi. Burada beni memnun eden şey kimsenin sinirlenip takımı terk etmemesi." dedi. Wolff son olarak akciğer nakli yapılan Niki Lauda ile ilgili, "Arkadaşım olduğu icin kendimi şanslı hissediyorum. İyileşmeye devam ediyor. Daha once olduğu gibi calışmaya başlıyor. Telefonda konuşuyoruz, fiziksel olarak daha iyi hale gelmesi gerekiyor. Ama zihinsel acıdan iyi durumda." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Wolff: Mercedes, Binotto'ya Teklif Yapmadı