Claire Williams, 2018 Formula 1 aracının cok fazla probleme sahip olduğunu ve uc kat daha fazla butceye sahip olsalar bile gelişemeyeceklerine inanıyor. Williams, 2018 takımlar şampiyonasını on takım arasında son sırada tamamladı ve başarılarla dolu tarihindeki en kotu sonucunu elde etti. Hem Lance Stroll Hem de Sergey Sirotkin, duşuk bir performans seviyesine sahip olan FW41'le mucadele etmekte zorlandılar ve sadece Azerbaycan & İtalya yarışlarından puanla ayrılabildiler. Motorsport'a konuşan Williams, "Sorunların aracın tamamıyle ilgili olduğunu duşunuyorum. Tepeden tırnağa her yerde sorun vardı." "Bu nedenle boyle bir aracta performans bulabilmek icin bir şeyleri değiştirmeye calışmak gercekten cok zor olacaktı." "Denedik, gercekten cok calıştık. Caba, enerji veya motivasyon eksikliğiyle ilgisi yok. Sadece sezon ortasında cozemeyeceğimiz kadar temel sorunlardı." "Butcemizin buyuk bir miktarını buna harcadık. Fakat sahip olduğumuz butceyi uc katına cıkartsak bile gittiğimiz yonu değiştireceğini zannetmiyorum." dedi. Williams, takımın bu yıl yaşadığı sorunları kendi icerisinde tartıştığını soylerken, bunun gelecek yıl fayda getireceğini duşunuyor. Bununla birlikte 2019 icin beklentileri gercekci tutmanın cok daha akıllıca bir fikir olacağını duşunuyor. Williams, "Yaptığımız değişikliklerle neler başarabileceğimize dair bilincli olmamız gerekiyor." "Değişiklikler her zaman icin iyidir. Bu her şeyi sıfırlar. Ama bu değişikliklerde onemli bir ilerleme kaydedebilmek icin calışmanız gerektiğini duşunuyorum." "Defalarca soyledim, eğer organizasyonunuzda yanlış giden cok fazla şey yoksa beşincilikten onunculuğa gerilemezsiniz. Yani bu bizim cok fazla sorun yaşadığımızı gosteriyor ve şimdi tum bu sorunları cozmeye calıştığımız, oldukca yavaş bir surecteyiz." "Takımda 650 kişi var. Ama iş sahip olduğumuz sorunları duzeltmeye gelince, hÂl kaynaklarımızın sınırlı olduğunu duşunuyorum. Her şeyi tek bir seferde cozmemiz mumkun değil." "Bu yuzden beklentilerimizi, 2019'da sorunları duzeltebileceğimiz kaynaklara dayanarak belirlememiz gerekiyor.” dedi. Gunluk Gazeteler