Mercedes takım patronu Toto Wolff, Michael Schumacher'in Ferrari ile yakaladığı başarıları egale etmek istediklerini soyledi. Mercedes, 2014 yılından bu yana beş dunya şampiyonluğu yakalarken, Lewis Hamilton aynı surede dort dunya şampiyonluğu yakaladı. Michael Schumacher 2000-2004 yılları arasında arka arkaya beş şampiyonluk yakalarken, Ferrari 1999-2004 yılları arasında altı şampiyonluk yaşadı. Toto Wolff, "Formula 1'de en iyi pilotlar dahi vasat bir aracın direksiyonunda kazanamaz. Ya da tam tersi en kotu pilotlar, en iyi aracta kazanamazlar. Fakat Ferrari ile yaptığımız mucadele farklıydı. Avusturya dışında genel olarak ciddi hatalardan kacınmayı başardık." "Michael Schumacher'in Ferrari'deki başarılarından ilham alıyoruz. Once altıncı şampiyonluğu kazanmalı, sonra Schumacher'i yakalamayı duşunmeliyiz. Gelecek yıl her şey sıfırdan başlayacak. Yine de zaferlere cok acız." Lewis Hamilton, gectiğimiz hatalarda Jerez'de ozel bir Superbike testi yaptı ve Yamaha motosikletini test etti. Başlangıcta Hamilton'a ulaşamadığını soyleyen Wolff, "Haberler gelmeye başladığı zaman Lewis'i aramaya calıştım ama hepsi boşunaydı. Ulaşamıyordum." "Sonra onunla olan muhendislerden biriyle temasa gectim. Aramızda şu diyalog gecti "Neredesin?" dedim. O da "Ah... Pistteyiz" cevabını verdi. Hemen, "Yani ucunuz de mi motosiklet kullanıyorsunuz? ya da motosikletle ilgileniyorsunuz?" diye sordum. Bana "Evet, ama zaten bitirdik." dedi. Sonrasında hepimiz kahkaha attık. Kesin olan bir şey var ki; Lewis'e Noel'de motosiklet hediye etmedik!" "Hediyelere gelirsek, benim hediyemi zaten aldım,iki şampiyonluk kazandım. Ama tabii her şeyin başı sağlık. Hayatta hicbir şeyin garantisi yok. Niki Lauda'ya olanlar bunu gosteriyor işlerin bir anda ne kadar cabuk değişebileceğini gosteriyor. Sağlık, yarış sonuclarından daha onemli." Hamilton testte duşmuş ancak herhangi bir sakatlık yaşamamıştı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Mercedes, Schumacher'in Rekorlarını Kırmayı Hedefliyor