Aleix Espargaro, Aprilia’nın bu sezonki duşuk formunun suruşunu olumsuz yonde etkilediğini soyledi. Aprilia’daki ikinci sezonunu, Aragon’da aldığı altıncılık dışında varlık gosteremeyerek, MotoGP kariyerindeki en kotu sıra olan 17’ncilikle tamamlamıştı. İspanyol surucu, Aprilia ile iki yıllık daha sozleşmesi bulunmasına rağmen, İtalyan markanın 2019’da ilerleme kaydedememesi durumunda MotoGP’deki geleceğini yeniden gozden gecirebileceğini ima etmişti. 2018 sezonunu değerlendiren Espargaro, Aprilia’nın sezon boyunca yaşadığı zorlukların, bir surucu olarak kendisine tur başına saniyede birkac ondalık kaybettirdiğini kabul etti. ‘’Bu motosiklet veya surucu ile ilgili değil, ikisinin uyumuyla ilgili. Bu seneki Marc Marquez orneğindeki gibi motosiklet ve surucu aynı kalibrede ise; surucu motora yon verdiğinde, hızlanmaya başladığında vucudun, dengenin, her şeyin tek parca halinde ve uyum icinde calıştığını gorebilirsiniz.’’ ‘’Bu sene motosiklette acık şekilde bazı problemler yaşadım ve motorda yaşanan bircok dayanıklılık sorunu gibi problemleri sezon başından beri surekli yaşamaya devam ettiğinizde performansınız duşuyor ve bu sizi cok fazla etkiliyor.’’ ‘’Pozitif kalmaya ve gucumu korumaya calıştım ancak bu cok zordu. Bu yuzden bazen, ‘alınan iyi bir sonucun veya podyumun’ her şeyi değiştirebileceğini soyleriz.’’ ‘’Siz hÂl aynı surucusunuzdur ancak saniyenin onda ikisi veya ucunun cok onemli olduğu MotoGP’deki kendinize olan guveniniz cok onemlidir.’’ İkizleri Max ve Mia’nın doğumuyla birlikte baba olan Espargaro, bu olayın kendisinin ve kardeşi Pol’un sakatlıklar yaşadığı sezonda başını dik tutmasını sağladığını da soyledi. İki yarışcı kardeşten buyuk olanı Aleix, kardeşinin sakatlık yuzunden sezon ortasında uc yarış kacırdığı donemde, Sachsenring’deki ısınma turlarında gecirdiği kazadan sonra Chemnitz’deki hastanede beş gun gecirdi. Espargaro, ‘’Bu sene baba olduğum icin şanslıydım cunku cocuklarım bana cokca pozitif enerji verdi." "Cok zor bir yıldı cunku rekabetci olamadım. Bu sezon cok yavaştım. Bu yuzden ben, evde mutlu ve rahatken gercekten oradan ayrılamayan biri olduğumu duşunuyorum.’’ "Eğer her şey iyiyse mutluyum. Ama değilse, sonraki yarışa gitmeden once mutlu olmuyorum.’’ "Bunun dışında, gecirdiğim sakatlıklar da oldu. Ameliyat olmam gerekti. Almanya’da hastanede beş gun gecirdim, ayrıca kardeşim de korkutucu bir sakatlık gecirdi. Ailem icin her anlamda cok zor bir yıl oldu.’’ dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Espargaro, Aprilia'nın Zayıf Formunun Kendisini Etkilediğini Duşunuyor