F1 yorumcusu Tony Jardine, Fernando Alonso'nun performansının zirvesinde olduğunu ve bunun yarışları izlerken kendisini uzebileceğini soyledi. Fernando Alonso, her ne kadar en iyi suruculerden birisi olarak kabul gorse de 2013'ten bu yana yarış kazanamadı ve 2014 yılından bu yana ise podyum dahi goremedi. İspanyol surucu, McLaren'da gecirdiği dort zorlu yılın ardından 2018 sonunda Formula 1'den emekli olma kararı aldı. Unlu F1 yorumcusu Tony Jardine, Alonso'nun kariyeri boyunca verdiği yanlış kararlara dikkat cekiyor. "Her zaman kafasında olacak, cunku donup Formula 1'e bakacak ve performansının zirvesinde olduğunu duşunecek. Bu cok uzucu bir şey cunku buraya baktığında 'Onu yenebilirdim, onu mağlup edebilirdim' diyecek." "Fakat Fernando'nun iyi bir araca ihtiyacı vardı. Hep yanlış zamanda yanlış yere gitmesine neden olan yanlış yonetim kararları aldılar." "Bu kararlar McLaren'da yarıştığı doneme kadar uzanıyor." "2007'de takımın oyuncaklarını kaldırıp attı cunku Hamilton'ın takım icerisinde daha fazla desteklendiğini duşundu. Sonrasında ayrılma kararı aldı." "Bunu kendisi ve menajeri Flavio Briatore yaptı. Sonrasında ise Renault'ya geri dondu. Renault zaten duşuş surecindeydi ve o donem arka arkaya iki yıl boyunca gerilerde yarışmak zorunda kaldı. Tuhaf ve aptalca bir karardı." "Ferrari'ye gitti, bunda tabii ki bir şey yok. Neredeyse kazanmak uzereydi, fakat sonuc olarak tum bu yıllar sinir bozucuydu." "Sahip olduğu inanılmaz yeteneği orada gosterdi. Ferrari'nin aracı harika değildi fakat onunla yarış kazanmayı başardı." Gunluk Gazeteler