Haas takım patronu Gunther Steiner, bu yıl takımlar şampiyonasında Renault ile ilk dorde girmek icin savaşmalarının kendisini bile şaşırttığını kabul etti. Formula 1'e uc yıl once giren Amerikalı ekip, bu yıl Romain Grosjean ve Kevin Magnussen'le guclu performanslar ortaya koydu ve gelişmeyi başardı. Her ne kadar dordunculuk savaşında Renault'ya mağlup olsalar da, takımın gosterdiği bu performans, takım patronu Gunther Steiner'ı bile şaşırtmış. Motorsport'a konuşan Steiner, "Pek cok insanı şaşırttığımızı duşunuyorum. Peki kendimizi şaşırttık mı? Evet, birazcık oyle olduğunu soyleyebilirim." "Bu yıla altıncılık hedefiyle başladık ve dordunculuk icin savaşıp, sezonu beşinci bitirdik. Bu bizim icin biraz surpriz oldu." "Yine de her zaman olduğu gibi, eğer dorduncu olan takımın seviyesine yakınsanız, o zaman dorduncu bitirmek istersiniz. Artık gelecek yıl tekrar deneyeceğiz." dedi. Haas, sezonun ilk yarışı olan Avustralya GP'de onemli puanlar kazanmaya doğru giderken, iki pit stop hatasıyla her iki pilotun da yarış dışı kalmasına neden olmuştu. Ayrıca sonraki yarışlarda ozellikle Romain Grosjean'ın karıştığı ceşitli kazalar yuzunden onemli puan kayıpları yaşadı. Steiner, potansiyellerini daha fazla kullanabilmeleri ve on taraftaki mucadelede daha iyi bir iş yapabilmeleri icin, takım personelinin deneyime ihtiyacı olduğunu soyledi. "En iyi araclardan birisine sahip olmak guzel. Sezon boyuca karıştığımız kazalar ve olaylara ek olarak, Avustralya Grand Prix'sindeki pit stop hatasının takımımızın yeterince iyi olmadığını gosterdiğini duşunmuyorum. Sadece deneyim kazanmamız gerekiyor ve bunu kazanmak zaman alıyor." "Elbette aractan her zaman en iyisini cıkartamadık. Fakat aracımız daha duşuk seviyede olsaydı ve takım daha fazla deneyime sahip olsaydı bile, belki de yine cok fazla şey yapamayacaktık." "Bildiğiniz gibi genc bir takımız, buyuyoruz. Deneyim kazanıyoruz, surekli oğreniyoruz. Bu bana gore bir oğrenme mucadelesi. Aksi taktirde birisinin 20 veya 30 yıl boyunca burada olması hicbir şeyi değiştirmez." "En buyuk takım biz değiliz. Fakat elimizdekine bakarsak, bence cok iyi bir insan grubuna sahibiz." Haas, gridin en kucuk takımı konumunda yer alıyor ve kuralların izin verdiği tum parcaları Ferrari'den alıyor. Takım pek cok alanda buyumeye devam ederken, Steiner 2021'de butce sınır geleceğini dikkat cekerek, cok hızlı şekilde buyumenin yanlış olacağını soyledi. "Şahsen yavaş buyumenin daha iyi olacağını duşunuyorum. Sadece para ve insan sayısını arttırmak fayda getirmez. Bu calışmaz." "Pek cok insan parayı ve insan sayısını arttırdı ama işe yaramadı. Biz her şeyi kendi başımıza yapmak veya her şeyi kendimiz yapmak istemiyoruz cunku bunu cok zeki insanlar da denedi fakat işe yaramadı. Bu yuzden zaman gerekiyor." "Bu hayatta satın alamayacağınız tek şey var zamandır.. Fakat bunun dışında her şeyi satın alabilirsiniz. Bu yuzden buyumeye devam etmemiz gerekiyor. Buyumeye ihtiyacımız var mı? Elbette var. Fakat yılda 200-300 kişi almak da istemiyorum cunku şu anda 160 personele sahibiz. Ayrıca 2021 icin kuralların nasıl olacağını da bilemiyoruz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Haas'ın 2018 Performansı Kendisini Bile Şaşırtmış