McLaren Racing'in CEO'su Zak Brown, McLaren'ın cok doğru bir partner olmadığı surece isim sponsoru anlaşması yapmayacağını soyledi. McLaren, 2013 yılı sonunda sona eren Vodafone anlaşmasından bu yana herhangi bir markayla isim sponsorluğu anlaşması yapmadı. Honda ile yollarını ayırmasının ardından yıllık yaklaşık 100 milyon euroluk bir kayıp yaşayan İngiliz ekip, buna karşılık yeni sponsorlarla bu kaybı telafi etmeye calıştı. Anlaşılan yeni sponsorların başında Dell ve Petrobras geliyor. Sponsorlarla ilgili durumlarını değerlendiren Zak Brown, "2018'de sponsor sayısında onemli bir ilerleme kaydetmeyi başardık. Şimdi takımın gelirleri beklentilerimiz doğrultusunda gidiyor. Tıpkı pist ustundeki geri donuş calışmalarımız gibi, kurumsal partnerlerimizle ilgili de bir tur geri donuş planımız var." "Sanırım bu sezon bir başka yarış takımından veya yarış serisinden daha fazla yeni ortakla anlaştık. Bunlar buyuk markalar, uzun donemli ortaklıklar. Mesela Dell Technologies, Petrobras, FX Pro..." "2019'da yine bu seviyede ve yine bu miktarda partnere sahip olacağımızı tahmin ediyorum." "Doğrusu aktif şekilde bir isim sponsoru bulmaya calışmıyoruz, aktif şekilde bir prensip partneri dediğimiz şeyi bulmaya calışıyoruz. Bunun anlamı; araca baktığınızda gorunuşte bir isim sponsoru gibi olacak, sonucta bu seviyede bir partner istersiniz. Ama tam olarak doğru ortağı bulamadıkca, ismimizin yanına bir başka marka getirmeye calışmıyoruz. Bir isim sponsorundan beklenebilecek duzeyde etkileşimi olan kilit bir ortaklıktan bahsediyoruz. Sonucta biz McLaren'ız. McLaren olarak kalacağız, isim değiştirmiyoruz. Buyuk markaların isim değiştirmeyeceğine inanıyorum. Doğru ortaklık olması gerekiyor." "Ticari anlamda bulunduğumuz yerden oturu rahatım. Elbette daha fazla pist ustu başarısı yakalasaydık, yeni partnerler bulmak bizim icin daha kolay hale gelirdi." dedi. Gunluk Gazeteler