Pol Espargaro, Dani Pedrosa’nın bu hafta KTM MotoGP takımıyla yapacağı ilk testten sonra motosikleti eleştirmesi halinde ‘’rahatsız olmayacağını’’ soyledi. Pedrosa, Honda’dan alınan izinle beraber KTM test pilotu olarak Avusturyalı ureticinin motosikletini test edecek. Espargaro, alt serilerde uc dunya şampiyonluğu bulunan tecrubeli surucunun motosiklet hakkında ne duşunduğu merak ederken, Pedrosa’nın yorumlarının, kendisinin iki yılda motosikleti ne kadar geliştirdiğini de yansıtacağını soyledi. Jerez’deki testlerde yer almayacak olan Espargaro, Motorsport.com’a yaptığı acıklamalarda şu sozlere yer verdi: "Yapacağı yorumları sabırsızlıkla bekliyorum. İlk suruşten sonra motosikletin sizde bıraktığı etki cok onemlidir." "Sonucta bu motosiklet; ben, takım arkadaşım Bradley Smith, Mika Kallio’nun başını cektiği test ekibi ve muhendisler tarafından şimdiki haline getirildi. Benim icin bu, bir sınav gibi." "Eğer Dani, motosikletin bir hurda yığını olduğunu soylerse rahatsız olmayacağım cunku bu, oğrenme surecinin bir parcası." Pedrosa, emekli olmadan once fabrika Honda surucusu olarak 13 sezon gecirmişti. Espargaro, Pedrosa’nın Japon firmanın calışma şekli hakkındaki engin bilgisinin, KTM icin paha bicilemez olduğunu duşunuyor. "Dani ile beraber iki yol izleyebiliriz: bize muhteşem ayarlar sağlar, ki bu zor bir şey cunku kendine has bir stili var. Ya da bize motosikleti geliştirmek icin cokca Honda bilgisi sağlar.’’ ‘’Ben ikinci yolu tercih ederim. Dani, ayarlar konusunda en iyi suruculerden biri ancak KTM, Honda’nın nasıl calıştığı hakkında bilgi elde ederse, bundan daha cok yarar sağlar.’’ KTM, MotoGP’de zor bir ikinci sezon gecirirken, markalar şampiyonasında Aprilia’nın onunde yine beşinci oldu ve Espargaro’nun yağmurlu Valencia yarışında elde ettiği podyum da buna yardım etti. İspanyol surucu, takımın gelişiminden memnun olduğunu, ancak takımın seneye buyuk bir atılım yapması gerektiğinin de farkında olduğunu soyledi. ‘’Sezona genel olarak bir puan vermek zor, cunku herkes cok gelişti.’’ ‘’Geliştiğimizi biliyoruz, cunku coğu yarışın sonunda liderle aramızda 20 saniyeden az fark vardı. Motosiklet gecen senekinden acıkca daha iyi, ancak diğer takımlar da gelişti.’’ Gunluk Gazeteler