Mclaren takımı, 2011 aracı MP4 26'yı tanıttığında farklı gorunumuyle dikkatleri ustune cekmişti ancak testlere bakıldığında pek de bekleneni veremediler. Hamilton "İyimserim. Yarışmayı seviyorum ve yarışmak icin sabırsızlanıyorum." "Her zaman en iyimser gelişimi umuyorum. Her zaman bir anda gelip 'Tamam, şimdi şu geliyor' demelerini umuyorum ve oraya gideceğiz. O gunden once de yeni şeylerimiz olacak." "Şu an icin ne zaman istediğimiz gibi olacağımızı asla bilemeyiz. Bu yuzden şu an icin dua ediyoruz ve calışanlarımızın yaptıklarını gozluyoruz. Herkesin elinden gelenin en iyisini yaptığını biliyorum. Kimse arkasına yaslanıp beklemiyor. Tırmanmamız gereken bir tepe olduğunu biliyoruz ancak bunu yapabileceğimizi de biliyoruz." "Hayal kırıklığı sozcuğunu kullanmak istemiyorum cunlu hayal kırıklığı yaşamıyorum. Takımdaki herkes icin zor bir durum cunku herkes bu calışmaya cok şeyini kattı ve baktığımızda cok guzel gorunuyor... felaket değil. Sadece istediğimiz kadar performansa şu an icni sahip değiliz. Ancak ustunde calışabiliriz ve şu an icin onemli olan bu." "Bu istediğimiz yere ulaşabileceğimiz anlamına geliyor. Gecen seneye bakarsak o zaman da sezon başında en hızlı araca sahip değildik ancak yukseldik ve şampiyonada ikinci olduk. Uzun bir sene olacak ve ondekilerle mucadele edebileceğimiz konusunda şuphem yok." dedi. Hamilton, uzun suruşlerde tek tura gore umut vaad eden bir performanslarının olduğunu ancak dayanıklılığın en buyuk sorun endişe olduğunu soyledi. Hamilton "Gectiğimiz gun bazı uzun suruşler gercekleştirdim ve arac cok daha iyi gorunuyordu. Bu yuzden yarış performansımız cok kotu gorunmuyor." "Ancak yarışı bitirip bitiremeyeceğimiz asıl endişe. Yarış performansımız ise diğerlerine gore kotu gorunmuyor." "Dun zamanlara baktım ve herkes 1.21'li dereceler elde etti. Bense o derecelere duşemedik. Ancak 1.22 yapabilmiştim." "Bu yuzden diğerlerine gore zamanları kıyaslarsak 2 sn geride gibiyiz ancak aslında oyle değiliz. Dun Jenson az yakıtlı suruş yapmadı bu yuzden şu anda tam olarak nerede olduğumuzu bilmek zor." "Onların sıralama suruşu gercekleştirdiklerini tahmin ediyorum. 1.21.2 cok rekabetci bir derece. Bizim de 1.22'ye yakın olacağımızı duşunuyorum ancak bu sadece bir tahmin." dedi