Jarno Trulli, 2011 aracı ile Lotus'un buyuk bir adım attığına inanıyor ve dayanıklılık sorunlarına rağmen T128'in potansiyelini bazı yarışlarda gosterebielceklerini duşunuyor.
Lotus, gecen sezon ortalarında 2010 aracının gelişimini durdurup T128 uzerine yoğunlaşma kararı almıştı ve Renault motorları ile Red Bull vites kutusunun da desteği ile 2011'de buyuk bir sıcrama yaptı. Trulli, yeni arka uc paketin muazzam bir fark yarattığını soyledi. Trulli: "Padokta mumkun olan en iyi arka kısımlardan birine sahibiz. Cunku vites kutusu inanılmaz, aynı şekilde motor da. Her şey mukemmel bir şekilde yerli yerine oturdu. Arac iyi gorunuyor ve aynı zamanda hızlı da" "Gecen seneyle kıyaslarsak, gece-gunduz gibi. İleri yonde muazzam bir adım ve herkes gercekten sıkı bir şekilde calıştı" "Mike (Gascoyne) işleri bir araya getirdi ve Tony (Fernandes), dayanıklılık, performans ve her acıdan sorunlarımızı cozecek gercekten iyi bir arka kısım vermeyi başardı. Takım, suspansiyon tarafında, sertlik acısında ve aero konularında işleri doğru yapmak icin yoğunlaşmalı. Yeni kurallarla, yeni parcalarda kış doneminde harika bir iş cıkardıklarını duşunuyorum" İtalyan pilot, testlerde yaşanan dayanıklılık sorunları nedeniyle Lotus'un yeteri kadar calışamadığını kabul ediyor ama kendileri ile aynı anda spora girenlerden uzaklaştıklarını, aynı zamanda orta gruba hamle yapacak konuma geldiklerine inanıyor. Trulli: "Bu yuzden başta işler zor olabilir. Ama belki de sonrasında ustesinden gelebiliriz. Tur zamanlarına baktığınızda net bir fikre sahip olmak guc. Ama Force India ve belki de Sauber'i kovalayabiliriz. Acıkcası Virgin ve HRT'nin onundeyiz. Şu anda gorunen manzara bu"
TRF1