Felipe Massa, kendisi icin cok ozel olan Turkiye'deki yarışta iyi bir hafta sonu gecirmeyi umduğunu soyledi. 2006, 2007 ve 2008 yıllarında kazandığı galibiyetle ulkemizde en başarılı isim olan Massa, bu hafta sonu yapılacak olan yarışta tekrar başarılı gunlerine donmeyi hedefliyor. Massa "İstanbul'un benim icin cok ozel bir yer olduğunu soyleyebilirim. 2006'da ilk galibiyetimi orada aldım ve bir surucu bunu asla unutamaz. Pol pozisyonundan inanılmaz bir galibiyet kazanmıştım ve Michael ile Fernando'nun onunde yarışı tamamlamıştım. Onlar şampiyonluk mucadelesi veriyordu ve bu harika bir başarıydı." "O senenin ardından hat-trick yaptım ve 2 sene daha kazandım. Pist ustunde en hızlı bendim. 3 defa polden başlayıp kazanmam dışında Ferrari ile tum yarışlarımda puan kazandım ancak umarım Turkiye GP galibiyetleri 3'le bitmez. Tuhaf gelebilir ancak buradaki sonuclarıma bakarsak ve son onnemli doğum gunumu hesaba katarsak, bu hafta sonu iyi bir sonuc almak icin daha fazla motive olacağım." "Yine de gercekci olmak zorundayız. Aracta iyi guncellemeler olacağını biliyorum. İlk 3 yarışta beklediğimiz kadar guclu değildik. Ancak Maranello'daki herkes bu yarış icin bazı aero guncellemeleri hazırlamak adına cok sıkı calıştı. Bu guncellemeler cok buyuk olmasa da umarım biraz daha guclu olabiliriz. Bu hafta sonu icin hikaye boyle ancak umarım bu yarışın ardından yapılacak yarışlarda daha fazlasını bekleyebiliriz." dedi. Massa, Ferrari'nin Cin'de yarışta guclu olmasının ardından şu anda en buyuk sorunlarının sıralamalarda olduğunu soyledi. Massa "Son yarıştaki sıralamalarımıza bakarsak podyum sonucu icin yeterli performansa sahip değildik ancak yarış icerisinde ilk 3 icin mucadele edebildik. Turkiye'de durumun nasıl olacağını şimdiden soyleyemeyebiliriz cunku biz sıkı calışsak bile diğer takımlar da aynı şekilde calışıyorlar. Yine de podyum mucadelesi vermemiz imkansız değil." "Lastiklerin herkes icin aynı olduğu doğru ancak yarışta onemli etken olabileceği de aynı şekilde doğru. Unlu 8. viraj cok onemli olacak cunku o virajda lastikler uzerine cok fazla yuk biniyor bu yuzden aracın ayarlarını, ideal lastik bozulması icin dikkatli bir şekilde iyi dengelemek gerekecek." "Şu anda durumu tamamen farklılaştıracak şey ise hava tahminlerinde hafta sonunun her gununde yağmur bekleniyor olması. Bu da strateji uzmanlarıyla her şeye hazırlı olmak adına cok calışmamızı gerektirecek. Daha once İstanbul'da yağmur olduğunu hatırlamıyorum. Bu hayatı biraz ilgincleştirebilir." dedi. TRF1 __________________