Alonso: "Yeni Parcalarımız Var Ama Herkesin Olacak"
Spor Haberleri0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso: "Yeni Parcalarımız Var Ama Herkesin Olacak"
-
17-10-2019, 19:55:22Fernando Alonso, bekledikleri gibi başlayamadıkları sezonda işleri tersine cevirmek istiyor. Maranello'da yapılan yoğun calışmaların ardından Ferrari, İstanbul'a yeni parcalarla gelecek ve sorunları artık anlamaya başladıklarını ifade eden Şef Tasarımcı Nikolas Tombazis, bu hafta sonu icin sonucları inceleyeceklerini belirtmişti. Alonso: "Pazartesi akşamından beri Maranello'daydım. Sezonun Avrupa bolumunun bu birkac yarışına hazırlanmak icin programlanmış bazı calışmalarımız vardı. 150° Italia'ye geleceklerin nasıl olacağını muhendislerle goruşmek icin mukemmel bir fırsattı." "Turkiye'de birkac yeni aerodinamik parcamız olacak ama daha ileri guncellemeler, sonraki yarışlarda gelecek. Ozellikle sıralamalar olmak uzere ust sıra mucadelesine geri donmek istiyorsak, performans acısından onemli bir adım atmamız gerektiğini biliyoruz." “İstanbul'da buyuk bir değişim beklemiyorum. Cuma gunu, yeni parcaların beklediğimiz gibi calışıp calışmadığını goreceğiz. Ama son birkac haftada diğerlerinin de boş durmadığının farkındayız. Bu yuzden asıl rakiplerimize kıyasla nerede olduğumuzu bugunden soylemek zor." "Normalden biraz daha uzun bir ara oldu. Avrupa dışındaki yarışların ilk ayağı ardından mola verip nefes almak yararlıydı. Bu zamanın coğunu ailemle gecirdim ama antrenmanlarımıza da yoğunlaştım, daha ziyade bisikletle calışarak" İstanbul Park'taki yarış icin ise Alonso: “İstanbul pisti, bircok farklı tipteki virajı, bazı ciddi iniş cıkışları ve gecmişte gecişin mumkun olduğu birkac yeri ile -bu sene hareketli kanatlarla daha da fazlası olacaktır- cok teknik bir pist. Bu eleman (hareketli arka kanat), gecişlerin daha kolay olmasında onemli bir rol oynadığını gosterdi. Ama pilotların birbirlerini gecmesindeki en buyuk etken, lastik performanslarındaki farklılıktır. Bunu Cin'de acık bir şekilde gorduk" “Lastiklerde sorun yaşarsanız, diğerlerine karşı yerinizi korumada cok zorlanırsınız; hatta onun lastikleri birkac tur daha az kullanılmış ise de. Genellikle İstanbul yarışı, lastikler uzerine oldukca zorlayıcıdır. Bu yuzden Cuma antrenmanlarında (lastiklerin) davranışlarını anlamak cok onemli olacak. Şu anda hava durumu belirsiz gorunuyor, ozellikle de Cuma gunu. Bu da hafta sonuna daha da belirsizlik katıyor" “Nihai sonuc hakkında herhangi bir tahminde bulunmak istemiyorum. Bizim icin zor olacağını biliyoruz. Ama sıkı calışıp eksiklik yaşamamaya gayret edeceğiz. Maranello'da bu son gunlerde herkesin cok sıkı bir şekilde calıştığını gordum; Domenicali'den mekanikerlere kadar. Bu şekilde herkes, mumkun olan en kısa surede kendi alanındaki durumu ustlere taşıyabilir. İşi tamamlama adına buyuk bir arzu var; bu da Maranello'daki insanları cok ozel kılıyor." TRF1 __________________