Stoffel Vandoorne, 2019'da birlikte calışacağı Mercedes F1 takımına yeteneklerini gostermek istediğini soyledi. Stoffel Vandoorne McLaren'da gecirdiği iki yıllık Formula 1 macerasının ardından takımdan ayrıldı ve yeni sezonda HWA ile Formula E'de yarışacak. İlk yarışına Riyad'da cıkan Belcikalı pilot, aynı zamanda 2019 sezonunda Mercedes Formula 1 takımının simulator pilotluğunu da yapacak. Alt serilerde yakaladığı başarıları, geride kalan iki sezonda gosteremeyen Vandoorne, "Mercedes'le calışacağım icin oldukca mutluyum. Bu bana yeni bir bakış acısı getirecek cunku Formula 1 dunyasına farklı bir takımla, farklı bir gozden bakacağım. Bu heyecan verici." "Bunu kendim icin iyi bir fırsat olarak goruyorum. Mercedes'le calışacak olmam, onlara neler yapabileceğimi gosterebilmek adına da iyi bir fırsat olacak. Suruculer pazarının gelecekte nasıl olacağını bilemeyiz..." "Bu sezon piyasa oldukca karmaşıktı. Pek cok şey oldu. Bir sonraki sezon nasıl olacağını kim bilebilir ki? Bir şey soylemek zor." "Ama eğer bir fırsat cıkarsa, bunun icin hazır olmak istiyorum." "Ayrıca 2018 sezonu geride kaldığı icin de mutluyum ve artık tamamen farklı bir ortamdayım. McLaren'da iki guzel yıl gecirdim. Ancak maalesef bu takım tarihin en kotu iki yılıydı. Elimden gelen hicbir şey yoktu." "Şimdi tamamen Formula E'ye odaklandım. Alıştığımdan cok farklı bir seri. Seride cok fazla farklı şey var. Umarım olumlu bir hikaye olur." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Vandoorne, Mercedes'e Neler Yapabileceğini Gostermek İstiyor