Lewis Hamilton, Sebastian Vettel'le kask değiştirmenin kendisi icin buyuk bir onur olduğunu soyledi. Sebastian Vettel ve Lewis Hamilton, tıpkı 2017 yılında olduğu gibi bu yıl da şampiyonluğun en buyuk iki adayıydı. Sonunda gulen taraf bir kez daha Hamilton oldu ancak ikili birbirlerine olan saygılarını hic kaybetmediler. İkili, Abu Dhabi GP sonrası bir araya gelerek kask değişimi yaptılar. Konuyla ilgili konuşan Hamilton, "Sebastian bana mesaj attı ve 'kask değiştirmek ister misin?' dedi. Futbolcular her zaman bu tarz şeyler yapıyorlar ama kasklar, atılan futbol formalarından daha pahalıdır. Bunlar aynı zamanda bizim icin oldukca değerlidir." "Şahsen kasklarımın hicbirini vermiyorum. Sadece bir kez değiştim; o da Michael Schumacher'leydi. Belki onceden kaskımı değiştiğim birkac surucu surucu daha olmuştur, ama kac tane olduğunu pek hatırlamıyorum." "Bu oldukca onur verici bir andı cunku pek cok başarı elde eden dort kez dunya şampiyonunun yanındaydım. O harika bir adam ve inanılmaz bir pilot. Kask takası yapmak olabilecek en buyuk saygı işaretidir." dedi. Hamilton, beş kez dunya şampiyonluğunun kendisi icin ne anlama geldiğini şu sozlerle acıkladı: "Anlatmak imkansız. Bir şampiyonluk pek fazla anlam ifade etmiyor. İki hic fena değil. Uc şampiyonluk iyi bir iş yaptığınızı gosteriyor. Dort şampiyonlukta zirvedeymiş gibisin. Bu, hayatımın en iyi sezonu oldu, şampiyonluk kazanmak inanılmaz derecede ozel bir duygu, ancak her birinde farklı hislerim vardı." "Meksika'daki yarış korkunctu, son birkac yıldır da aslında boyleydi. Taraftarlarımızdan cok buyuk bir destek almıştık ama lastiklerle ilgili sorunlarımız vardı. Cılgıncaydı fakat aniden şampiyon oldum" "Beş kez dunya şampiyonu olmayı duşundum mu? Bunu hayal ettim. Mercedes'e katıldığım zaman sadece bir şampiyonluğum vardı şimdi dort tane daha var. Buna inanmak zor." Gunluk Gazeteler