Max Verstappen, Hollanda basınına verdiği demecte bir kez daha Mercedes aracında dunya şampiyonu olabileceğini soyledi. Lewis Hamilton, bu yıl genel anlamda daha iyi bir araca sahip olan Ferrari karşısında ozellikle ilk yarıda zorlu zamanlar gecirdi. Bununla birlikte İtalyan takımı yaptığı hataları ve Sebastian Vettel'in yaşadığı olayları değerlendirdi ve hem kendisinin beşinci şampiyonluğunu yakaladı hem de Mercedes'in takımlar şampiyonu olmasını sağladı. Mercedes genel anlamda sezon boyunca Hamilton'a odaklanırken, takım arkadaşı Valtteri Bottas tek bir yarış dahi kazanamadı. Gectiğimiz gunlerde Lewis Hamilton'ın aracıyla coğu pilotun şampiyon olabileceğini soyleyen Verstappen, Hollanda basınına yaptığı yeni acıklamayla Bottas'a yuklendi ve Hamilton'ın yerinde olsaydı kendisinin de şampiyon olacağını soyledi. Verstappen, "Evet, o aracta şampiyon olabilirdim. O aracı suren coğu pilot dunya şampiyonu olurdu. "Ozellikle de yanınızda o kadar hızlı olmayan -Bottas gibi- bir takım arkadaşınız varsa işler kolaylaşıyor. Takım arkadaşınız bu kadar sık geride kalırsa, puan almak oldukca kolaydır." "Elbette Daniel Ricciardo bana cok yakındı. O zaman puanlar icin gercekten savaşmak zorundaydık. Mercedes'te başka bir hikaye vardı. Takım arkadaşın ne kadar geride kalırsa, kendini o kadar rahat tutabilirsiniz. Ayrıca takımın tamamen sizin arkanızda olduğunu biliyorsunuz. Bu sadece seni daha hızlı yapıyor." "Yine de Hamilton, Ferrari ile savaşmak zorundaydı ve bu yuzden surekli olarak guclu olmak zorundaydı 2019'da şampiyon olma ihtimali sorulduğunda Verstappen, "Tum takımın hedefi şampiyonluk. Honda'nın da oyle, Red Bull'un da. 2019'da mı olur yoksa 2020'de mi olur bilmiyorum. Umarım bu yıl bir şansımız olur." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: Mercedes'te Olsam Dunya Şampiyonu Olurdum