Mercedes F1 takım patronu Toto Wolff, Rusya'da Valtteri Bottas'a verdikleri takım emrinin oldukca acımasız olduğunu kabul ediyor. Valtteri Bottas, sezonun ilk yarısında yaşadığı şanssızlıkların ardından şampiyonada Lewis Hamilton'ın gerisinde kalmaya başladı ve Ferrari ile yoğun bir savaş veren Mercedes, Hamilton'a odaklanmayı secti. Bottas, Almanya GP'de Hamilton'ın arkasına gelmesine rağmen takım yerini korumasını istedi. Ama en buyuk takım emri hic şuphesiz Rusya GP'de yaşandı. Pole pozisyonunu alan Bottas, yarış icerisinde Hamilton'a yol vermek zorunda kaldı ve yine zafere ulaşamamış oldu. Takım emri kararını alan Toto Wolff, bunun son derece uzucu bir karar olduğunu kabul etti. "Bu berbat takım emrini vermek zorunda kaldık. Yarışı Valtteri kazanacaktı ancak Lewis icin doğru puanları toplayabilmek adına takım emri verdik." "Kimsenin sevmediği bir karardı. İnsanların yuzlerine bakarsanız acıkcası kimse bu karardan memnun değildi. Ben de memnun değildim. Biz her zaman 'en iyi olan kazansın' prensibine sahip olduğumuz icin bizim prensiplerimize aykırı bir durumdu." "Valtteri kenara cekilip Lewis'e yol verdiğinde kalbimi cok acıttı. Gercekten onu anlayabiliyordum ve kendimi gercekten cok, cok kotu hissettim." "Ama burası Formula 1 ve bazen cok acımasız anlar yaşayabiliyorsunuz. Bu da o anlardan bir tanesiydi." "Fakat bu kararı anlayabiliyorum cunku Ferrari ile cok cetin bir mucadelemiz vardı ve masanın ustunde puan bırakmaya tahammulumuz yoktu." Gunluk Gazeteler