Max Verstappen, Brezilya GP'de yarışı kaybetmesine neden olan olayın ardından Esteban Ocon'la kavga edebileceğini fakat bunu yapmak istemediğini soyledi. Max Verstappen, Brezilya GP'de ilk sırada giderken, kendisinden turunu geri almaya calışan Esteban Ocon'la temas yaşamış ve spin atmıştı. Yarıştan sonra Verstappen, Ocon'un yanına giderek Fransız surucuyu itti. Bunun uzerine de kendisine kamu hizmeti cezası verildi. Genc pilot, "Sadece kucuk bir itmeden ibaretti. Diğer sporlarda sıklıkla olan bir şey. Birisi diğerini iter, hatta boğazını sıkar ve bunun icin sarı kart cezası alır." "Şahsen cok hafif bir yanıt verdiğimi duşunuyorum. Pek cok insan ona vurmam gerektiğini duşundu ve evet, ona vurabilirdim, bunu rahat şekilde yapabilirdim fakat yapmadım. Bana gore cok yumuşak davrandım. Ondan bir cevap bekliyordum, neden yaptığını sormaya calıştım." "Sonrasında bana gulmeye başladı. Mucadeleyi yeni kaybetmiştim ve oldukca uygunsuz bir cevap almıştım. Bu yuzden onu 'ne yapıyorsun?' diyerek ittim. Hemen 'kameraları getirin' diye bağırmaya başladı. Sonrasında 'it beni' dedi. Kamera benim umrumda değil. Bence cok normal bir tepki verdim." "İnsanlar beni eleştiriyorlar. Eğer eleştirildikten sonra iyi bir iş yapıyorsam ve tum eleştirmenlerin yanlış olduğunu kanıtlıyorsam bu hoşuma gidiyor. Bunu yapmaktan cok zevk alıyorum." dedi. Verstappen, 2018'in kariyerinin en iyi sezonu olduğunu soyledi. "Bu iyi bir sezondu. Gecen yıldan daha iyiydi. Gecen yıl da 2016'dan daha iyiydi! Kısacası giderek daha iyi olmaya devam ediyor. Sadece hissettiğim duygu ve hızı baz olarak bunu soyluyorum. Sonuclara bakmıyorum, sonuclar benim icin her zaman her şeyi anlatmıyor. Mesela gecen yıl, 2016'dan daha az podyumum vardı ancak daha iyi olduğumu biliyordum. Bazen sadece sonuclara bakmamalısınız." "İlk altı yarış iyi değildi. Ancak sezonun geri kalanından maksimumu, hatta fazlasını aldım. İlk bolumden sonra olması gereken şey de buydu. Mucizevi bir şey yoktu. Sadece olması gereken şeyler oldu. Elbette ilk altı yarış farklı olsaydı daha mutlu olurdum cunku her zaman daha iyisini istiyorum." Max Verstappen genellikle harika ataklar yapmasına rağmen bazen aceleci davranıyor ve bu bazen temasa yol acıyor. Bu durumu yorumlayan Verstappen "Daha az acele etmek... Bence bu doğru kelime değil. Cok istediğimi soyleyebilirim, bu acele etmek değil. Mesela Şanghay'da Lewis'i gecmek icin bir tur bekleyebilirdim. Ama o virajda yapmak istedim cunku cok istedim. Belki o yarışı tekrar yapsaydık geciş icin farklı bir şey yapardım. Sonrasında konuşmak hep kolay oluyor." dedi. Daniel Ricciardo'yu ozleyip ozlemeyeceği sorusuna Verstappen, "Onun takım arkadaşım olması gercekten eğlenceliydi. Birisiyle boyle bir ilişkiye sahip olmanız pek sık gorulen bir şey değil. Belki de bir daha asla boyle bir şey olmayacak. Peki ozleyecek miyim? Bence Daniel burada sahip olduğu şeyleri ozleyecek." yanıtını verdi. Verstappen, gosterdiği iyi performansın ardından ardından Red Bull'la oldukca cıkarlı bir anlaşma yaptı ve henuz 21 yaşında olmasına rağmen cok fazla para kazanıyor. Genc surucu, "Evet, cok fazla para kazanıyorum. Bu harika bir şey cunku cok iyi bir iş yaptığım anlamına geliyor. Oyle olmasaydı bu pozisyonda olamazdım. Peki parayla ne yapıyorum? Cılgınca şeyler yapmıyorum cunku tasarruf ediyorum. Bankaya atıyorum. Her zaman işlerle meşgulum, aracları severim ama buna değmeyeceğini bildiğim bir arac almayacağım. Bir şey yaparken bunu hep aklımda tutuyorum." dedi. Gunluk Gazeteler