Jos Verstappen, Max Verstpapen'in kendisine kıyasla her anlamda daha iyi bir pilot olduğunu kabul ediyor. 1994-2003 yılları arasında 107 yarışa cıkan Jos Verstappen, iki podyum elde ederken 59 kez yarış dışı kaldı ve toplamda 17 puan alabildi. Jos'un oğlu Max ise uc sezonda toplam 81 yarışa cıktı ve bunların 22'sinde podyuma cıkıp, beşini kazandı. 19 yarışta bitiş cizgisini goremeyen genc surucu toplamda 670 puan topladı. Hollandalı eski F1 pilotu, oğlunun kendisinden cok daha iyi olduğunu kabul ediyor. "Bence Max her alanda benden daha iyi. Muhtemelen bu yaştaki gucu, benim o yaştaki gucumden daha fazla. Bu onun hazırlanmasından kaynaklanıyor. Max gercekten her alanda cok daha iyi durumda." "Saldırmak yerine rakibinizin arkasında olmanız gerektiğinde bile kendisini zorluyor ve durması gerektiği yeri gayet iyi biliyor. Kendisini cok iyi kontrol ediyor. Hangimiz daha yetenekliyiz bilemem, fakat benden daha hazır olduğu bir gercek." "Tum gunumu ona ayırdım, her hattasını soyledim, yaptığı her guzel şeyleri soyledim. Bazen hatalarını değil, guzel yaptığı şeyleri de soylemelisiniz. Beş yaşına geldiğinde kendisiyle yarış hakkında konuşmaya başladım. Yaptığımız yarışlardan hep bir şeyler oğrendi." "Butun roportajlarıma katıldı, motorsporlarıyla ilgili yaptığım her şeyi yakından takip etti. Max bu bilgileri hafızasında topladı. Her zaman konuşmazdı ama hep dinledi, yaptıklarımızı hatırladı, onları duşundu. Bence bunun etkisi buyuk oldu." "Max cok iyi hazırlanıyor. Red Bull Racing de bu işin sonucundan faydalanıyor. Bu iyi bir kombinasyon, once benimle sonra da Red Bull'la cok iyi calıştı." "Bundan sonra ben olmasam bile menajeri hep yanında olacak. belki de bu yıl tum yarışlara giderim. Max'le gorduğum her şeyi konuşurum, ne hissettiğimi soylerim. Bu her zaman boyle kalacak, sadece bugun değil, beş yıl sonra da aynı olacak." "Etrafında işi bilen birisi olması onun icin iyi. Elbette daha fazla şey oğrenecek, ama ihtiyac duyduğunda danışabileceği birisi olmask harika." "Red Bull olmasaydı şu an nerede olurdu soylemek zor. Belki de Formula 1'e bu kadar erken gelmezdi. Belki en iyi takımda olmazdı. Bizim icin her şey mukemmel işledi. Buyuk takımlardan biriyle anlaştı ve hemen yarış kazandı. Bu yuzden doğru secimi yaptık." "Benim icin onemli olan tek şey Max. Birlikte şampiyon olmak, yarış kazanmak istiyoruz. Tek onceliğim . Bu projede uc kişiyiz; menajeri Raymond, Max ve ben. Bu amaca ulaşmak icin onun iyi bir araca sahip olduğundan emin olmalıyız. Yolun yarısındayız ve yaklaşıyoruz. Şu ana kadar her şey iyi. Bakalım gelecekte neler olacak!" Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Jos Verstappen: Max Benden Daha İyi