Valtteri Bottas, şakayla karışık olarak, Brezilya'daki yarışta Lewis Hamilton’ın kendisini opmeye calıştığını soyledi. Hamilton ve Bottas, Mercedes’te başarılı bir seneyi geride bırakırken, Brezilya’daki yarıştan sonra cekilen ikonik fotoğrafa değindiler. Britanyalı yıldız Hamilton, Brezilya’ya gelmeden once beşinci şampiyonluğuna coktan ulaşmıştı ancak sezonun sondan bir onceki yarışını da kazanıp Gumuş Oklar'a takımlar şampiyonluğunu kazanmasına odaklandığını belirtmişti. Yarış sonunda Mercedes ikilisinin birbirlerine sarıldıkları sırada cekilen fotoğraf, Bottas’ın o yarıştaki anılarının canlanmasına neden olmuş. Ancak Bottas mizahi bir bicimde, Hamilton’un kendisine doğru gelen dudaklarından kacınmak durumunda kaldığını soyluyor. Bottas, ‘’Bu resimde sanki Lewis beni opmeye calışıyor gibi, gercekten kafa karıştırıcı bir andı.’’ ‘’Sarılmak icin yanına gittim ama onun dudaklarını ve dilini de gorebiliyordum.’’ "Bunu fark ettikten sonra hemen kafamı diğer tarafa cevirdim ve sarıldık.’’ "Lewis de kulağıma fısıldayarak ‘Tamam bunu daha sonra yaparız’ dedi.’’ ‘’Sonrasında neler olduğunu soylemeyeceğim ancak bu yarışta takım olarak şampiyonluğu kazandık.’’ ‘’Takımdaki herkes icin cok gurur verici bir andı. Bunu hak etmiştik.’’ ‘’Her zaman dunya şampiyonu bir takımın parcası olamazsınız.’’ ‘’Uzun bir sezonun sonunda buyuk bir rahatlama hissetmiştik.’’ dedi. Bu sırada Hamilton, Sao Paolo’daki olaylara farklı bir acıdan baktığını belirtti. Hamilton, ‘’Bu ilginc bir fotoğraf cunku Valtteri’nin beni opmek istediğinden emin değildim.’’ ‘’Neyse ki ikimizin de kaskları takılıydı, bu yuzden o kadar yakınlaşamadık.’’ ‘’Potansiyel olarak o anda beni opmeyi isteyebilirdi ama sorun yok Valtteri.’’ ‘’Şaka bir yana, bu macerada sezon boyu birlikteydik ve Valtteri, aracımızın ne kadar mukemmel olduğunu biliyor, bu yuzden yaptığımız şeyin ne kadar zor olduğunu da biliyor.’’ ‘’Birbirimizin yeteneklerine saygı ve hayranlık duyuyoruz, bunu o da biliyor.’’ ‘’Oncelikli hedefimiz olan takımlar şampiyonluğunu kazanmayı da gercekleştirdik.’’ dedi. Gunluk Gazeteler