Marc Marquez, Jorge Lorenzo’nun fabrika Honda takımına katılmasını engelleseydi bunun bir ‘’zayıflık gostergesi’’ olacağını soyledi. Lorenzo bu sene icerisinde, şok edici şekilde 2019 icin Repsol Honda’ya gececeğini ve son şampiyon Marquez’le takım arkadaşı olacağını acıklamıştı. RC213V’yi ilk kez sezon sonrası Valencia ve Jerez testlerinde kullanan Lorenzo, Jerez’de en hızlı zamandan sadece saniyenin onda ikisi kadar yavaştı. Marquez her fırsatta garajı kimle paylaşacağını onemsemediğini soylerken, Lorenzo ise Marquez’in kendisinin takıma gelişini engellememesi konusunda ona ‘minnettar’ olduğunu belirtti. Marquez, Motorsport’a yaptığı acıklamada, ‘’Lorenzo’yu veto etmek bir zayıflık gostergesi olurdu.’’ ‘’Eğer beni yenerse, bunu benim kullandığım silahın aynısıyla yapacak. Bir tabancayla, bir makineli tufeğe karşı savaşmaktansa, başka bir tabancaya karşı savaşmayı tercih ederim.’’ ‘’Aynı motosiklete sahip olacağız ve bu nedenle beni yenerse, niye yendiğini bileceğim. Ayrıca, motosikleti de bu sayede geliştirebiliriz.’’ dedi. Marquez’in şimdiye kadar MotoGP’deki tek takım arkadaşı, Honda’nın Lorenzo’yu takıma katmasıyla 2019’da gridde kalmak yerine emekli olmayı tercih eden Dani Pedrosa olmuştu. Beş MotoGP şampiyonluğu bulunan Marquez, takım arkadaşları oldukları donemde Pedrosa’nın kendisini nadiren zorlayabilmesine rağmen, Lorenzo’nun gelişinin kendi mentalitesini etkilemeyeceğini soyledi. Marquez, ‘’Yanımda Jorge’nin veya başka birinin olması, suruş stilimi ve hırsımı değiştirmeme sebep olmayacak.’’ ‘’Ama şunun farkındayım ki; HRC’de, Ducati’de, Yamaha’da yarışacaksanız yanınızda hep kazanan takım arkadaşlarınız olacaktır. Siz kazanamadığınızda onlar diğer motosikletle kazanabilecek durumda olacaktır.’’ ‘’Bu Dani’nin Honda’ya hicbir şey katmadığını gostermez, cunku bize kattıkları gercekten harika. Ancak Jorge’nin en hızlı suruculerden biri olduğu bir gercek, hatta bundan daha fazlası. Cunku farklı motosikletlerle de kazanabiliyor.’’ dedi. Gunluk Gazeteler