Fernando Alonso, Formula 1'deki en buyuk rakibinin Michael Schumacher olduğunu ve Alman pilotun kaskına cok değer verdiğini soyledi. Fernando Alonso, 2000'lerin başında Michael Schumacher'e karşı yarışmaya başlamış ve 2005&2006 yıllarında Alman pilotun onunde şampiyon olmuştu. Schumacher, 2006 yılında pek cok dezavantaja sahip olmasına rağmen şampiyonluk savaşında yer aldı ve Japonya GP'de motor patlatmasının ardından şampiyonluğu Alonso'ya bıraktı. Alman pilot Formula 1'den emekli olurken, Alonso sonraki yıllarda şampiyonluk icin mucadele etse bir daha şampiyon olamadı. "Michael Schumacher benim en buyuk rakibimdi, onunla mucadele etmeyi ozluyorum. Cok zorlu bir rakipti, onunla ilgili aklıma gelen ilk şey bu. Cok hızlıydı, bazen korkutucu derecede hızlıydı." "Eğer 2006 yılında Bridgestone lastikleri daha iyi olsaydı, o zaman kesinlikle rakipsiz olurdu. Lastiğimiz daha iyiydi ama o yine bir rakipti, onu dikkate almalıydık. Bana gore her yarış aracının alabildiğinden daha iyi sonuclar alabilen tek pilot Michael'dı." Schumacher, F1'de yarıştığı donemde kaskını Alonso ile takas etmişti. "Michael ile kaskımızı değişmiştik ve bu kaska adeta mucevher gozuyle bakıyorum cunku o karşılaştığım en buyuk pilottu. Bu benim icin bir hazine, bu yuzden hep saklayacağım. O her zaman benim icin harika bir ornekti." "Eğer aynı malzemelere sahip olsaydık, neler olurdu gercekten bilmiyorum. Bunu oğrenmek harika olurdu... İnanılmaz bir pilottu, inanılmaz rekabetciydi." Gunluk Gazeteler