Honda surucusu Marc Marquez, Formula 1 aracı surmenin "buyuleyici" olduğunu ancak şimdilik otomobil yarışlarına gecmeyi duşunmediğini soyledi. Honda MotoGP takımı surucusu Marquez, Haziran ayında Toro Rosso gorunumlu Red Bull RB8 ile Red Bull Ring'de gercekleştirdiği ozel bir testte 43 tur atmıştı. Sonrasında aynı aracla Dani Pedrosa piste cıktı. Marquez, Red Bull motorsporları danışmanı Helmut Marko, Red Bull'un sahibi Dietrich Mateschitz, Honda motorsporları şefi Masashi Yamamoto ve Mercedes'in fahri başkanı Niki Lauda tarafından takip edilirken, eski F1 pilotu Mark Webber'den de dersler aldı. Tur zamanları resmi olarak acıklanmasa da, Motorsport.com'un edindiği bilgilere gore Marquez'in en iyi turu 1:14.9'du. Testin uzerinden aylar gecmesinin ardından konuşan beş kez MotoGP şampiyonu, şimdilik Formula 1'e ilgi duymadığını soyledi. İspanyol surucu, "Formula 1 aracını surduğum gun her zaman aklımda. Onceki gece cok gergindim, yarış hafta sonundan daha gergindim. Gece zar zor uyuyabildim." "İki seri arasındaki en buyuk fark fren noktasıydı. Her zaman bunun, yani frenleme yerinin yeterli olmayacağını duşunuyorsunuz ve surekli farklı şekilde fren yapıyorsunuz. Bunun uzerinde calıştık. Mark Webber ve Helmut Marko bana yardım etti. En havalı şey hızlı virajlardı! Webber ve Marko daha da iyisinin yapılabileceğini soylediler." "Goruş cok garipti. Aracı surerken ileriye doğru bakıyorsunuz cunku araclar gercekten cok hızlı. Mark bana ne yapmam gerektiğini oldukca iyi şekilde oğretti." "Cocukken hep iki tekerleği sectim... Her zaman doğru yolu secmelisiniz. Ben de bunu sectim. Şu an programımda yarış araclarıyla ilgili herhangi bir şey yok." dedi. Helmut Marko konuyla ilgili, "Dani Pedrosa ve Marc Marquez, Red Bull Ring'deki Formula 1 testinde hemen rekabetci oldular. Bu tarz suruculerdeki en buyuk problem, kategorilerinde uzun sure mucadele ettikten sonra başka bir yere gidecek motivasyona sahip olmamaları. Suruş yeteneklerinden oturu MotoGP suruculeri kesinlikle Formula 1'de on sıralarda mucadele edebilirler." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez, "Şimdilik" Formula 1 Planı Yapmıyor