Max Verstappen, Honda ile yaptıkları ortaklığın Red Bull takımına 2019 oncesinde ekstra motivasyon sağladığına inanıyor. Kardeş takım Toro Rosso ile başarılı gecen ilk sezonun ardından 2019’da Red Bull’a da motor sağlayacak olan Honda’nın hedefi, Mercedes ve Ferrari’ye karşı Formula 1 dunya şampiyonluğu icin savaşmak. Hollandalı surucu, 2015’te spora geri dondukten sonra McLaren ile kabus gibi gecen uc yıldan sonra yeniden yukselmeye calışan Honda ile birlikte iki tarafın da birbirini motive ettiğini hissediyor. Verstappen, ‘’Ben dahil butun takım buyuk heyecan icinde. Bunu gercekten hissedebiliyorsunuz. Bence onumuzdeki sene icin bu kadar cok motive olmamız iyi bir şey. Harika bir arac yapabileceğimizi biliyoruz.’’ ‘’Artık sadece paketi birleştirmeyi bekliyoruz ve gecmiş yıllardaki ile şimdiki motivasyonun arasındaki farkı hissedebiliyorum. Gecmişte herkes elinden geleni yapmaya calışıyordu ancak bu sefer gelecek yıla daha umutlu bakabiliyoruz.’’ ‘’Bu ekstra motivasyona sahip olmak, onumuzdeki sene daha başarılı olmamız icin bize kesinlikle yardım edecek.’’ dedi. Honda-Toro Rosso ortaklığının daha ikinci yarışında Pierre Gasly’nin Bahreyn’de aldığı dordunculuk, Honda’nın F1’e geri donuşunden beri gecen dort sene icerisinde aldığı en iyi sonuc olmuştu. Gasly, Renault’ya gecen Daniel Ricciardo’nun yerine 2019’da Red Bull’da yarışacak ve Max Verstappen’in takım arkadaşlığını yapacak. 2018 sezonunun ilk bolumunde eleştirilere maruz kalan Max Verstappen, gelecekte herkesin ‘’gerceklere bağlı kalmasını’’ istedi. Bir dizi kaza ve aksiliklerle sezonunun başı baltalanan Hollandalı surucunun suruşu, kendini disipline edememesi ve kendi hatalarından ders cıkarmaması yuzunden sorgulanmaya başlanmıştı. 21 yaşındaki surucu Montreal’deki basın toplantısında medyanın, yaptığı hatalar hakkındaki soruları kendisine surekli sormaya devam etmesi halinde ‘’birine kafa atacağını’’ soylemişti. Red Bull surucusu neticede kendini toparladı ve Kanada’da podyuma cıktıktan sonra Avusturya’yı kazandı ve takım arkadaşı Daniel Ricciardo’yu istikrarlı bir şekilde geride bırakmaya başladı. De Telegraaf’a yaptığı acıklamalarda Verstappen, ‘’Butun bunlardan bıkmıştım. Sanki yeteneğimi kaybetmişim gibi goruluyordum. Bu gunlerde insanlar karşılarındakini hic tanımadan sosyal medyada fikirlerini kolayca belirtebiliyorlar.’’ ‘’Ve coğu zaman bu fikirlerini o kişinin suratına karşı soylemeye korkuyorlar. Onlar sadece birer klavye delikanlısı.’’ dedi. 5 grand prix galibiyeti bulunan genc pilot, herkesin kendi suruşu hakkında yorum yapmasına da sinir olduğunu soyledi. Verstappen, ‘’Futbol hakkında kendi yorumumu yapabilirim ancak bunun hakkında hicbir şey bilmiyorum.’’ ‘’Sanırım bazen televizyon izlerken futbolla ilgili yorum yapıyorum. Ancak bu yorum kimin umrunda?’’ ‘’Teknik direktor, ‘Max boyle soyledi, o zaman bunu değiştirmeliyim’ diye duşunmeyecek.’’ ‘’İnsanların F1 hakkında soyledikleri de benim icin bu şekilde. Sadece şoyle duşunuyorum: Coğu F1 ile ilgili hicbir şey bilmiyor, sadece gerceklere bağlı kalın.’’ dedi. Gunluk Gazeteler