Daniel Ricciardo bu sene surucu pazarındaki seceneklerini değerlendirirken hangi takımların kendisiyle sozleşme imzalama konusunda gercek bir ilgisi olduğunu anlamakta zorluk cektiğini ve bunun sinir bozucu olduğunu soyledi. Ricciardo’nun şok edici bir hamleyle Renault’ya gecişi ağustos ayında acıklanmıştı. Herkesin Red Bull’da devam etmesine kesin gozle baktığı Avustralyalı surucu, padoktaki ceşitli teklifleri birkac ay boyunca değerlendirmiş. Ricciardo sonuc olarak Red Bull ve McLaren yerine Renault’yu secmişti. Coğu kişi Ferrari ve Mercedes’teki seceneklerin erkenden kapandığına inanırken ESPN, Ricciardo’nun Mercedes’in Bottas hakkında vereceği kararı beklediğini oğrendi. Ancak Mercedes Ricciardo’yla cok yıllı bir anlaşma yapmayı duşunmedi ve Almanya’da Bottas’ın sozleşmesini uzattı. Bu surec ve Mercedes’teki koltuğun belirsizliği hakkında ESPN’e konuşan Ricciardo, ‘’Goruşmelerin ve birbirimizi anlamanın biraz zaman alacağını biliyordum. Haziran ve temmuz aylarında birkac kez konuşmuştuk ama bir yere varamadık. Bu yuzden onlara ‘Beni istiyorsanız soyleyin, yoksa yoluma devam edeceğim, sorun değil.’ dedim.’’ ‘’Sanırım herkesin kesin bir cevap almak istediği zamana gelmiştik. Galiba bu oyunlar biraz cığırından cıkabiliyor.’’ ‘’Aslında oyun olup olmadığını da bilmiyorum ancak surekli aynı yerde donup duruyorduk. Neden direkt olarak konuya girmiyoruz ki? Ancak bunlar oğreneceğim şeyler ve eminim ki kariyerimin ileriki bolumlerinde de aynı surecle karşılaşacağım. Eminim bazı şeyleri daha farklı şekilde yapacağım. Hicbir pişmanlığım yok, bu sadece bir oğrenme sureciydi.’’ dedi. Daha onceki anlaşmalar yuzunden Red Bull’a bağlı olan Ricciardo, bu sene kariyerinde ilk kez surucu pazarı icerisindeydi. Ricciardo, ‘’Bakın, kucuk toplantılar yaptığımız zamanlar heyecan vericiydi, yani bu surecin bazı bolaumleri eğlenceliydi. Sanırım her şey benim icin yeniydi. Sanırım diğerlerinin toplantıların oncesinde ve sonrasında ne soylediğini duymak, ne hakkında konuşulacağı ve konuşmanın ne kadar ilerleyeceği konuları gercekten heyecan vericiydi.’’ ‘’Sanırım bir tarafta beni gercekten isteyen takımlar vardı, diğer tarafta ise Mercedes gibi tamamen emin olmayan takımlar vardı. Gercekten kafa karıştırıcı zamanlar da oldu. Kimin gercekci olduğunu kimin olmadığını, kimin samimi olduğunu kimin olmadığını anlamaya calıştığım zamanlar oldu. Tekrardan soyluyorum, heyecanlı ancak surekli aklınızı celen bir surecti.’’ dedi. Gunluk Gazeteler