Renault, Nick Heidfeld'in bu haftaki Barselona testlerinden itibaren 2011 sezonunda Robert Kubica'nın yerini alacağını resmen acıkladı. Alman pilotun, gectiğimiz haftaki Jerez testleri sırasında ortaya koyduğu başarılı performansın ardından yarış aracına gecmesi bekleniyordu. 33 yaşındaki eski BMW pilotu, Barselona'dan itibaren Renault'nun resmi pilotu olarak mucadele edecek. Heidfeld yaptığı acıklamada, "Daha farklı şartlar altında Formula 1'e donmek isterdim ancak bana bu şansın verilmesinden dolayı da gurur duyuyorum. Herşey cok cabuk oldu. Fakat Enstone'da insanların işlerine bağlılığı ve tesisler acısından şu ana dek gorduklerimden hayli etkilendim" ifadelerini kullandı. Heidfeld, "Gectiğimiz hafta Jerez testleri gercekten keyif vericiydi. Pistteki personelle gayet iyi bir iletişim sağladık. Arac hakkında da olumlu duygularım var, oldukca yenilikci bir paket. Motivasyonum cok yuksek. Sezona başlamayı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi. Takım patronu Eric Boullier ise, "Takım cok zorlu birkac hafta gecirdi. Ortaya cıkan yeni duruma cok hızlı bir şekilde cevap vermek zorunda kaldık. Gectiğimiz hafta Jerez'de Nick'e bir şans verdik, o da bizi hayli etkiledi. Hızlı, tecrubeli ve geri bildirimleri acısından cok guclu bir teknik yapıya sahip. Aracı anlıyor" diye konuştu. Boullier, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi onceliğimiz tecrubeli bir pilot. Nick'in bu iş icin ideal kişi olduğunu duşunuyoruz. Nick'i takımda gormekten memnunuz. Nick ve Vitali ile Bahreyn'de sezona guclu bir başlangıc yapmayı heyecanla bekliyoruz" ifadelerini kullandı. TurkiyeF1.Com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Heidfeld resmen Renault pilotu