Lewis Hamilton, Formula 1'deki guc dengesi ile ilgili durumun Malezya'daki yarışta daha net bir şekilde anlaşılacağını duşunuyor. McLaren pilotu, sezon acılışı Avustralya'da Red Bull'dan Vettel'in arkasından ikinci gelmişti. Vettel'in egemen bir goruntu cizmesine rağmen bazıları, Red Bull'un hÂl gercek performansının tam olarak ortaya cıkmadığına inanıyor. Hamilton ise Sepang'daki yarışta daha net bir resme rahip olacaklarını duşunuyor. Hamilton: "Melbourne'de gosterdiğimiz performansın ardından Malezya'da yine iyi bir yarış cıkarabileceğimizi duşunuyorum. Albert Park harika bir pist ama Sepang gibi bir pist, araclar arasındaki farkın daha net ortaya cıkmaya başlayacağı yerdir." "KERS ve DRS'yi de kullanmayı dort gozle bekliyorum. Arac tam da yolunda iken hızlı yon değişimleri burada olağanustu. Her iki sistemin de aracın heyecan verici olmasını sağlayacağını duşunuyorum, ozellikle de sıralamada" "Takım, Melbourne'deki zemin arızasına baktı. Gorunuşe gore şasi ile on zemin arasındaki bağlantı hasar gormuş. Hasar, yarışın sonunda oldukca kotu gorunuyordu" Takım arkadaşı Jenson Button ise pistin zorluklarına dikkat cekti. Button: "Formula 1'e başladığımda Malezya GP, takvimdeki en yeni pistlerdendi. Ama şimdi eski favorilerdenmiş gibi geliyor. Sepang'ın seneler gectikce kesinlikle gelişen bir pist olduğunu duşunuyorum. Her zaman harika bir pist olmuştur" "Etkili bir aracınız olması gereken bir pist burası. Virajlar buyuk ve yere basma kuvvetinde eksiklik ceken aracları cezalandıracak. Altımda cok sağlam bir aracın olduğu hissettiğim Melbourne'nin ardından, paketimizin bu piste nasıl uyum sağlayacağını goreceğimiz antrenman icin sabırsızlanıyorum" "Acıkcası pilotlar icin goz onune alınması gereken şeylerden birisi, yarış hafta sonu boyunca duzgun bir şekilde su almak. Malezya'da bulunmadığınız surece orasının nasıl bir fırın olduğunu tahmin edemezsiniz. Senenin fiziksel olarak en zorlu yarışı ve kış boyunca elde ettiğiniz zindelik, yarışta sizin iyi durumda olmanızı sağlayacak." Takım patronu Martin Whitmarsh, Red Bull'un Melbourne'de tam potansiyelini gostermediğini duşunuyor ama takımının guclu bir hafta sonu gecireceğine inanıyor. Whitmarsh: "Her sezon olduğu gibi, her yarışta araca gelişimler getirmek icin sıkı bir şekilde zorluyoruz. Melbourne'nin, rakiplerimizin temposunu tam olarak ortaya koyduğunu duşunmuyoruz. Bu da bizi, mumkun olduğunca fazla performans getirme adına motive etti." "Kağıt uzerinde işler olumlu gorunuyor. Melbourne guncellememizin beklendiği gibi calışmasından memnun olduk. Albert Park'ın yuksek hızlı yerlerinde aracın performansı, Sepang'la da başa cıkabileceğimizi gosteriyor." "Buna rağmen gercek şu ki pol pozisyon ile arada fark var ve yarışı ikinci bitirdik, birinci değil. Hedefimiz farkı kapatmak ve Lewis ile Jenson'u, kazanabilecekleri konuma taşımak" TRF1 __________________