Lewis Hamilton, 2014'ten bu yana hem kendisinin hem de Mercedes'in yakaladığı başarıları "inanılmaz" şeklinde yorumladı. Lewis Hamilton, 2013 yılında Mercedes'e katılırken, sadece bir dunya şampiyonluğu vardı. Mercedes, 2014 yılındaki turbo motorlar doneminde harika bir performans sergiledi ve ust uste beş dunya şampiyonluğu yakaladı. Bunların dordunde şampiyon olan pilot Hamilton'dı. İngiliz pilot, bu surede pek cok rekoru kırdı ve artık tarihin en cok şampiyon olan uc pilotundan birisi. Ayrıca tum zamanların en cok pole pozisyonu kazanan pilotu konumunda da yer alıyor. La Gazzetta dello Sport tarafından yılın sporcusu secilen Hamilton, "Kış aylarında zihinsel anlamda guclenebilmek icin cok fazla caba sarf ettim. Melbourne'deki pole pozisyonu aldığım, o mega tur beni gercekten farklı bir seviyeye cıkarttı." "Mercedes'i her anlamda seviyorum. Bu arac cok guzel. Rengi, tasarımı ve pist ustundeki davranışları... İnsanlar gorunce ne hayal ediyor bilmiyorum ama olabilecek en iyi his bu. Mercedes'te cok başarılıyız ve aynı zamanda buyuk bir bağlılığımız var. Birlikte devam etmek harika. Ayrılmamız icin hicbir sebep yok. Bu yıllar icerisinde takıma hayal edemediği yerlere getirdim, fakat takım da beni geleceğimi duşunmediğim yerlere getirdi." dedi. Sebastian Vettel, Hamilton'ın kendi evindeki Silverstone yarışını kazanmıştı ve sıradaki durak Vettel'in ev yarışı Almanya'ydı. Lewis Hamilton, Hockenheim'daki sıralama turlarının ilk bolumunde direksiyon sorunu yaşayınca sıralama turlarına erken veda etti. Vettel ise pole pozisyonunu olarak muthiş bir avantaj yakaladı. "Benim icin gercekten zordu. İlk bolumde kerblere cıktım ve direksiyon gitti. Pitten bana daha buyuk problemler yaşamamak icin durmam gerektiği soylendi. Adeta yıkıldım cunku şampiyonada Ferrari farkı acıyordu. Vettel'in pole pozisyonunu kimseye bırakmayacağını biliyordum ve oyle de oldu. Uzgundum kendi kendime 'O kerbe cıkmasaydım' dediğimi hatırlıyorum. Yine de bilirsiniz, ben kolay şeyleri sevmem." Ertesi gun Vettel kaza yapıp yarış dışı kaldı ve kazanan Hamilton oldu. "Zor bir geceydi ve ertesi gun geldi. Piste geri dondum ve her şeyin oluna girmesi icin dua ettim. Piste cıktım ve zorlamaya başladım. Yağmur yağmaya başladı, Sebastian hata yaptı. Benim yukseldiğimi biliyordu. Aniden ilk sıradaydım. Son ana kadar zorladım. Gokyuzu acıldı ve benim icin buyuleyiciydi." Gunluk Gazeteler