Ferrari'nin eski test pilotu Luciano Burti, eski takımının 2018 sezonunda Sebastian Vettel uzerindeki baskıyı azaltma konusunda yeteri kadar iyi iş cıkarmadığını duşunuyor. Vettel'in 2018'deki şampiyonluk mucadelesi, Almanya GP'de lider giderken pist dışına cıkmasının ardından istikrarlı bir şekilde duşuşe gecti. Autosport'un podcasti icin konuşan Burti, Ferrari takım patronunun Vettel'in daha fazla hata yapmasının onune gecebileceğini ancak bunu yapmadığını duşunuyor. Burti, "Gercekten kucuk bir hataydı ve yanlış zamanda, yanlış yerde olduğu icin şanssızdı. Sonucu ne yazık ki buyuk oldu." "O andan sonra, Jean Todt gibi birisi takım patronu olsaydı onu daha iyi idare edebilirdi. Bence, Vettel o hatasından sonra tek başına savaşmak zorunda kaldığını hissetmiş olabilir." "O baskıyı hissettiğiniz an, yarış pilotu olarak hep 'Bir sonraki tur, bir sonraki virajda hata yapamam' şeklinde duşunmeye başlarsınız. Bunu bir kere duşunduğunuzde, artık her şey bitmiştir." "Onun boyle bir şey yaşadığını duşunuyorum. O, buyuk bir şampiyon olsa da aşırı insancıl. Bu tur hislere kapıldığınızda iyi olmaz." "Kendi başınaydı. Jean gibi birisi olsaydı onun icin fark yaratırdı cunku 4 kez şampiyon olan bir pilotun bu kadar fazla, bazen aptalca hata yapması normal değil." dedi. Jaguar ve Prost takımlarıyla F1'de mucadele eden Burti, 2002 ile 2004 yılları arasında Ferrari test pilotluğunu yapmıştı. Burti, Ferrari'nin Maurizio Arrivabene liderliğinde yeteri kadar etkili olamadığını duşunuyor. Burti, "Ferrari, Jean'ın olduğu doneme gore liderlik konusunda biraz gucunu kaybetmiş olabilir." "Stefano Domenicali ile calıştım. O gercekten iyi bir insandı. Onun takım patronu olduğu donemde takım nasıldı bilmiyorum ancak o ayrıldıktan sonra Ferrari bir daha eski ritmini bulamadı." "Orada olduğum donemde, Arrivabene'yi Phillip Morris'te olmasından dolayı biraz tanıyordum. Bana gore o iyi bir lider değildi cunku sempatik değildi. Bize karşı hem mesafeliydi. Bunun nedenini hic anlamadım." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- "Ferrari, Vettel'e Yardım Konusunda Daha Fazlasını Yapmalıydı"