Lewis Hamilton’ın pist dışındaki uğraşları, Formula 1’in sportif direktoru Ross Brawn’a bir surucunun pist dışında nasıl hareket edebileceği konusunda ders vermiş. Dev Amerikan markası Tommy Hilfiger ile yaptığı iş birliği ile kendi giyim serisini başlatmanın yanı sıra 2018’de beşinci dunya şampiyonluğunu elde eden Hamilton, zaman zaman yaşam tarzı nedeniyle eleştirildi. Butun dunyada unlu statusunde sayılabilecek tek F1 surucusu olan İngiliz pilot, 2018’de ilgi alanlarını ve aktivitelerini genişletmesinin kendisini daha mutlu biri yaptığını ve F1’deki performansına zarar vermek yerine arttırdığını soyledi. Brawn, Motorsport’a yaptığı acıklamada, ‘’Bundan bir ders aldım. Muhtemelen, aracın performansını maksimuma cıkarmak icin suruculerin arac dışındayken belli bir yaşam tarzını takip etmeleri gerektiğini duşunen geleneksel bir fikre sahiptim.’’ ‘’Lewis’in arac dışında yaptıkları hafife alınıyor; fit kalması, antrenmanları, hazırlıkları. Bunlar vurgulanmıyor. Dunyadaki populer etkinliklerde, muzik ve moda etkinliklerinde yer alma tutkusu var.’’ ‘’Bu kendine has bir şey ve bence onun başardıkları, bu kadar şey ile uğraşırken de başarılı olunabileceğini gosterdi.’’ ‘’Biri başarılı olmamışsa ve hala bu yaşam tarzını surduruyorsa, başarılı olmama nedeninin bu olduğu soylenebilir cunku daha muhafazakar bir yaklaşıma alışkınsınızdır.’’ ‘’Kendi hayatını yonlendirme konusundaki gucune hayranım. Kendisini icin nelerin en iyi olduğunu ve kendisini nelerin motive ettiğini biliyor.’’ ‘’Tabii ki bu Formula 1 icin de harika. Bu kadar guclu bir karaktere sahip olmak bizim icin de cok iyi bir şey.’’ dedi. Hamilton, Ferrari ve Red Bull’un artan baskısına karşın F1’deki en başarılı yıllarından birini gecirdiği 2018’de kendisine dopdolu bir kişisel program hazırlamıştı. Hamilton’ın bu seneki başarısı, Mercedes’in V6 turbo hibrit donemini domine etmeye devam etmesini sağlarken, kendisine de son dort sezondaki ucuncu şampiyonluğunu getirmişti. Brawn da Alman takımın 2010’da F1’e donmesi ve Hamilton’ı takıma katması konusunda ovguyu hak ettiğini kanıtladı. Brawn, ‘’Cok iyi bir muhendislik takımı. Efektif olarak, ismi Honda’yken 2007’de oraya gitmiştim. Sonrasında Brawn GP geciş donemi oldu ve en son da Mercedes.’’ ‘’Ancak calışanlar hÂl aynı kişiler. Ve onlar birinci sınıf calışanlar, işi cok cok iyi biliyorlar.’’ ‘’Bence Toto, takımı dengeli tutarak ve Mercedes yonetimini ikna edici yatırımlar yaparak başarıya ulaştı.’’ ‘’Diğerleri calışıp ilerlemeye devam edebilirse, Mercedes’in referansları uzerinden yapılanırsa onların başardıklarını başarabilirler.’’ ‘’Elde ettikleri her zaferi hak ediyorlar.’’ ‘’Bu hÂl gurur duyduğum bir şey cunku hÂl aynı insanlar orada. Merkezde hÂl aynı grup var ve hÂl benim orada calıştığım zamandaki gibi calışıyorlar.’’ dedi. Gunluk Gazeteler