Robert Kubica, Formula 1'e donduğu icin cok mutlu olduğunu ama asıl gorevinin sporda kalmak oluğunu soyledi. Son yarışına 2010 Abu Dhabi'de cıkan Robert Kubica, 2019 yılında Williams'la Formula 1'e geri donuş yapacak. Polonyalı pilotun donuşu buyuk yankı uyandırdı cunku sağ kolunu eskisi gibi kullanamıyor ve bunun performansını nasıl etkileyeceği merak konusu. Başarılı olması halinde tarihin en buyuk geri donuşlerinden birisini gercekleştirilecek olan 34 yaşındaki pilot, "Formula 1'e geri donmek kesinlikle kolay olmayacak. Kariyerimdeki en buyuk ve en zorlu gorevlerden birisiyle karşı karşıya kalacağım." "2018 sezonu Williams icin hic de kolay bir yıl değildi. Ama kurallar değişiyor ve yeniden mucadeleye donmemizi sağlayabilir." "Aniden en iyi takım haline geleceğimizi ya da benzeri bir şey olacağını soylemiyorum. Ama aracı gecen yıldan daha iyi hale getirmek icin cok calışmamız gerekiyor. Şimdi bunu yapıyoruz." dedi. Kubica, 2019 yılı icin kendisine sıralama veya yarışla ilgili net bir hedef koymadığını soyledi. "Somut bir hedef koymadım. Amacım Formula 1'e geri donmekti ve bunu başardım. Ama şimdi daha da zor bir amacım var; Formula 1'de kalmak." "İnanılmaz bir rekabet var. Dunyanın en iyi 20 pilotu burada yarışıyor . Bu yuzden uzun bir aradan sonra yarışlara, en onemlisi Formula 1'e geri donmek kolay olmayacak." "Boyle bir savaşta arac gercekten cok onemli. Eğer aracı geliştirmeyi başarırsak, hedefimize ulaşmak daha kolay olacak." Gunluk Gazeteler