Sauber antrenoru Josef Leberer, Kimi Raikkonen'le ilgili oldukca ilginc bir anısını anlattı. Kimi Raikkonen, alt kategorilerde yakaladığı başarıların ardından 2000 yılında Sauber'le Mugello'da ozel bir test yapmış ve gosterdiği guclu performansla Sauber koltuğunu kapmıştı. O donem genc suruculerin Formula 1'de yarışması pek populer değildi ve Raikkonen'i sectiği icin Sauber'e yonelik ceşitli eleştiriler vardı. Sauber o donem daha once Ayrton Senna ile de calışan Josef Leberer'i antrenor olarak takıma getirmişti ve Leberer, Fin pilot icin kış doneminde bir antrenman programı hazırlamıştı. Leberer, "Cok iyi bir yuzucuydu. Kayak merkezindeydik ve otelin sahibi gelip, Kimi'nin kim olduğunu sordu. 45 dakika boyunca yuzdu ve insanların hepsi ona bakıyordu. Biz de onun bir Finli olduğunu ve bir gun yuzme dalında dunya şampiyonu olacağını soyledik. Sonrasında bunun şaka olduğu konusunda onları inandırmamız gerekti! Cunku bize inanmışlardı. Butun gun antrenman yapıyorduk. Dağ bisikletleriyle dışarıya cıkardı. Bisikletini cok iyi şekilde kontrol ederdi. Cok zorluyordu, inanılmazdı " dedi. Raikkonen kartingden Formula 1'e kadar her seride sadece bir hedefe sahipti; kazanmak. Asla pes etmezdi. Nihayet Avustralya Grand Prix'si gelmişti. Sauber o yarışta nispeten iyi bir araca sahipti, ama o yıllarda sadece ilk altıya puan verilirdi. İlk yarışta puan alması zordu. Avustralya Grand Prix'nin artık son bolumune girilmişti ve Raikkonen yedinci sırada gidiyordu. Onundeki pilotla arasında 20 saniyenin ustunde fark vardı. Sauber'in o donemki muhendisi Jacky Eeckelaert, Fin pilota bunun onemi olmadığını ve sonuna kadar zorlaması gerektiğini soyledi cunku motoru koruması veya diğer parcaların omrune dikkat etmesine gerek yoktu. Eeckelaert, "Gayet iyi dinledi ve yarış sonuna kadar sert şekilde zorladı. Olivier Panis sarı bayraklar altında birisini gectiği icin 20 saniyelik zaman cezası aldı. Raikkonen de farkı 17 saniyeye kadar indirince, ilk yarışından puanla ayrıldı." dedi. Ancak en ilginc an yarıştan once yaşandı. Yarıştan sadece 30 dakika oncesiydi; aracların garajdan ayrılıp, griddeki yerlerine yerleşme vakti gelmişti. Ama Raikkonen ortalarda yoktu. Mekanikerler garajın etrafında Kimi'yi bulamadılar ve Leberer, Fin pilotu aramaya gitti. Yuzunde bir gulumsemeyle konuşan Leberer, "Bir baktım ki, Kimi uyuyor. Ona 'Kimi, birkac dakika icerisinde ilk yarışına cıkman gerekiyor!" dedim. Homurdanarak 'Aman Josef, beş dakika daha uyumama izin ver!" dedi. Boyle bir şeyi daha once hic gormedim, daha sonra da gormedim! Aşırı bir rahatlıktı! Rol yapmıyordu, doğal Kimi Raikkonen'di. Sonrasında ne mi yaptım? Birkac dakika daha uyuması icin oradan ayrıldım. Ne de olsa dinlenmek onun icin onemli." dedi. Gunluk Gazeteler