Robert Kubica, iyi bir araca sahip olması halinde geri donuşunun başarılı olacağını soyledi. Robert Kubica, 2010 yılından sonra ilk kez 2019 Avustralya GP'de piste cıkacak ve zorlu yılların ardından kendisi icin son derece onemli bir başarı yakalayacak. Polonyalı surucu, en yetenekli suruculer arasında kabul gorduğu 2010 yılının ardından ralli kazası gecirmiş ve olumun kıyısından donmuştu. Bu yuzden de sporu bırakmak zorunda kalmıştı. Eskisi gibi calışmayan sağ koluna rağmen geri donmeyi başaran Kubica'nın başarılı olması halinde, bunun tarihin en buyuk geri donuşleri arasına girmesi bekleniyor. Polonya basınına konuşan Kubica, "Bu oldukca zor bir gorev olacak. Cok iddialı hedefler var. Ama ben hayatım boyunca hic hafif veya kolay bir iş ustlenmedim. Bu acıdan iyi olduğuna inanıyorum." "Tum bunların işe yarayıp yaramadığı ya da ne kadar yakın olup olmadığım aracta nasıl hissedeceğime bağlı olacak." "Yeni aracın nasıl olacağı ve nasıl davranacağı cok onemli. Eğer iyi olursa işim buyuk oranda basitleşebilir, ama olmazsa karmaşıklaşabilir." "Kotu bir arac, dans etmeyi bilmeyen bir partnerinizle dans etmek gibidir. Arac pilotun beklediği gibi performans gostermezse, hız ya da tur zamanı değil, pilotun hisleri bundan olumsuz etkilenir." dedi. Kubica, 2019'da GP3 ve Formula 2 şampiyonu George Russell'ın takım arkadaşı olacak. Gunluk Gazeteler