Sauber Formula 1 test surucusu Tatiana Calderon, 2019’da F1 suruculerine karşı şans bulabilirse bundan zevk duyacağını soyledi. Son uc sezonda GP3’te yarışan Calderon, ilk F1 aracı deneyimini ekim ayının sonunda reklam amacıyla Mexico City’de surduğu C37 ile yaşamıştı. Daha sonra Ferrari’nin test pisti Fiorano’da iki gun boyunca 2013 Sauber C32’yi surmuştu. Calderon Meksika’daki ilk deneyimini, Fiorano’daki medyadan ve destekcilerinden uzak olduğu ‘’asıl testten’’ once ‘’daha cok bir hazırlık gibi’’ gorduğunu soyledi. Calderon bununla birlikte, 2019’da antrenman seanslarında kendisini kanıtlamak icin hazır olabileceğini hissediyor. Calderon, Motorsport’a yaptığı acıklamada, ‘’Bence Sauber gercekten Meksika’da baskı altında ne yapacağımı merak ediyordu ve Fiorano’da gercekten neler yapabileceğimi bilmeleri gerekiyordu.’’ ‘’Bence bir F1 aracıyla rekabetci olabileceğimi gosterdim. Yalnız surdum, bu yuzden kendimi diğerlerine karşı kanıtlamak harika olurdu ve umarım bu şansı yakalarım.’’ ‘’Bekleyip gormeliyiz ve bunun olması icin dua edeceğim.’’ ‘’Bana şans vermeleri cok iyi oldu ve buna iyi bir şekilde karşılık verdiğimi duşunuyorum. Her şey sırayla olacak ancak muhtemelen beni daha zor testlere sokmak isteyecekler.’’ dedi Calderon, yaptığı geniş hazırlıklara rağmen yapacağı ilk F1 testi oncesinde ‘’şupheleri’’ olduğunu ancak performansıyla ‘’kendisi şaşırttığını’’ da itiraf etti. ‘’Bence butun kameralar ve medya yuzunden takım benden daha gergindi! Beni daha once arac surerken gormemişlerdi, sadece GP3’teki sonuclarımı gormuşlerdi.’’ ‘’Amacımız sadece hata yapmamak değildi, kendime biraz zaman tanıdım. Daha sonra aracta kendimi rahat hissetmeye başladım ve daha fazla zorlamak istedim.’’ ‘’Sonunda yeni jenerasyon aracları kullanmak ve takıma baskıyla başa cıkabildiğimi gostermek muthiş bir histi. Kendimi bile şaşırttım.’’ ‘’Her zaman şupheleriniz vardır, fiziksel olarak, zihinsel olarak. ‘Hıza alışacak mıyım, frenlere alışacak mıyım?’ gibi. Gunu bitirdiğimde buyuk bir rahatlama hissettim ve gercekten eğlendim.’’ Calderon, F1 testlerinin yanı sıra Formula E aracıyla da ilk suruşunu bircok takımın kadın suruculeri dahil ettiği Ad Diriyah e-Prix’i sonrasındaki testlerde, DS Techeetah takımıyla yapmıştı. Kolombiyalı surucu, Marakeş’taki testlerde tekrardan takım tarafından davet edilebilir. ‘’Bence takım yaptığım işten memnundu, simulasyonda da aynı şekilde. Tekrardan test yapabileceğimi bilmem guzel bir şey.’’ ‘’Ayrıca Marakeş testi sadece kadınların katıldığı bir test olmayacak. Bana artık bir kadın gozuyle değil, bir yarış pilotu gozuyle bakıyorlar ve bu gercekten guzel.’’ Ancak Calderon, resmi bir DC Techeetah rolunu cok onemsemediğini, asıl onceliğinin Formula 2’de bir koltuk bulmak ve Sauber ile bağlarını 2019’da da korumak olduğunu belirtti. Calderon, Abu Dhabi’deki F2 sezon sonu testlerinde Charouz Racing System ile piste cıkmıştı, ancak takım hala 2019 kadrosunu acıklamış değil. ‘’Sauber’in yaptığım işten memnun kaldığını duşunuyorum ve onlarla devam etmekten mutluluk duyarım. Ama onlarla konuşmadan once F2 konusunu cozmemiz gerek.’’ ‘’Umarım onumuzdeki sene her şeyi bir araya getirebiliriz. İki taraf da boyle istiyor, bu yuzden her şeyin bir araya gelmesi icin sadece biraz zaman gerekiyor.’’ Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Calderon, F1 Suruculerine Karşı Şans Bulmak İcin ‘’Dua Ediyor’’