Selamlar. Bugun sizler ile paylaşmak istediğim bir konu daha var malum şu soz konusu işsizlik..

Bu işsizlik ceşitli sebeplerden kaynaklanıyor. Elbette sabır ve duşunmek işimizi her alanda olduğu gibi bu alanlarda sağlamlaştırıcı bir unsurdur. İşsizliğin nedenlerini kendimce şoyle izah etmek isterim;

Kendi isteğimizin olmayışı nedeniyle işe tutunmamaktan kaynaklı bu da kendi icerisinde sebepler barındırır.

Bulunduğunuz konumda size uygun iş ve ya hali hazırda işin o anda bulunmuyor olması.

Kendimizi hali hazırda gelecek işleri on gormeyip buna gore yeteneklerimizi ve kendimizi buna hazırlamamış olmamız.

Kitap hukumunden habersiz, kitap hukmunu gizleyen kişiler nedeni ile kişilerin mal yığması, faizcilik politikası nedeniyle kişilerin ticaret yapmayışı ve pazar oluşmadığı icinde fiyatların normalden yuksek, gelirin azınlığa gidişi ile doğru orantılı bir işte ceşitsizlik ve işsizlik meydana gelmektedir. Aslında işin ucu bize dokunuyor ama aslında biraz da bizden kaynaklanıyor da olabilir insanlara hakkı durmaksızın anlat emrini uygulamadığımız icin Yuce Allah tum emirlerinde bizi duşunuyor diyor faizcilik Allah'a ve Resul'e savaş acmaktır faizcilik gizli kuşatmadır, ekonomi cokuşudur, sıkıntılardır kotudur. Nasıl abdest bizi temizleme emri ise bu da bizim menfaatimize olan bir kaidedir.

Ben verdiğim sozler nedeni ile kucuk yerde yaşamak mecburiyetindeyim ve aileme bakmak icin ilerde. Sonrasında ise ticarete girmek istiyorum biriktirdiğim para ile cok karlı şeyler var ama coğu kişi farkında değil. Coğu kişi batıyorsa da hayır işlemez, kotu soz soyler (muşteri cekemez-kaybeder) olduğu icindir. Bu daha cok girişkenlik gibi kalıplarla anlatılır ama yeterli bir acıklama değil elbette bence.

Sorsan ne kazandığını soylemeyebilirler, yanlış bilgi verebilirler ama şunu biliniz ki var olan coğu işletme zarar etmiyor aksine kat ve kat fazlasını kazanıyor bir kot pantolon orneğin 6-8 tl satışı 30 tl , bayan bodyleri, sebzesi bir alım satıma bakın hele bir bakın gorursunuz dersiniz ki sermaye biriktirip ticaret yapacağım cok kesin soyluyorum bakınız.

Bunları yaparsanız hem kendiniz icin faydalı olur hem de bizim icin hakkı gizlemem de hic bir sakınca yoktur. Allah'ın nimetinden kazancından herkes istifade etsin kimse kimseyi yalan dolan ile korkutup kacırmaya kalkmamalı kazancı azalır korkusu ile. Yeryuzunde Yuce Allah'ın nimetini arayınız ben arıyorum cok şukur ilerde burda olmayan İslÂm icinde insanlar icinde zararlı olmayan turde , surekli yatırımı ve ticareti kafamda iyi kotu belirledim sadece gun sayıyor. İşsizlik te değerini bilir duşunur, dilerseniz buyuk bir nimettir.

Turkiye de rekabet denetimi vardır orneğin o nedenle 4. gsm operatoru acılmaz , bir televizyon kanalı acabilmek, bir radyo kanalı acabilmek neden cok zordur? Neden kıyak gelirleri halk elde edemez? Aa bu x ler heryeri nasıl ele geciriyor acep? sorularını bir kere daha duşunelim.. mevcut olanlar da daha uygunu var iken en doğrusu biziz en uygunu biziz der gibi ilanlar yapar bunu kimse eleştirmez. Aslında bir cok kimse gucu halktan aldığını soyleyip yararı kendilerine dokunacak bir konu var ise hemen birlik olurlar, halktan alınacak bir şey varsa hemen birlik olurlar verecek şeylere ise pek zor sıra gelir işte bu yuzden Kur'an diyor ki dikkat edin emir vermek te hukum vermek te yalnızca Yuce Allah'a mahsustur. Peki şimdi devlet İslÂm da yok mu? Elbette var demek istediğim şu ki gercekten hak ile batılın karıştırılmadığı sistem olmalı ki hak olsun yoksa x te olsa y de olsa dosdoğru olmayan insanlar oldukca ve Kur'an ın dediği gibi bir toplum kendisini duzeltmez ise Yuce Allah'ta o toplumu oyle eder buna işaret eden ayete dikkat cekerim siz istediğinizi yapın Kur'an ın dediği gibi insanlar coğunluk olarak coğulculuğu getirecektir elbette her sistem gibi + ve - var ancak en hayırlısı budur emin olun ve sabredip bireysel olarak İslÂm(teslim) olup caba emek edin goreceksiniz ki o zaman size hic bir şey zarar veremeyecektir asıl kurtuluş budur diyen Kur'an a sarılalım ve guzel soyleyip, iyi olanları destekleyelim her zaman kimsenin duşunmemize engel olmasını sağlamayalım , tartışmayalım sadece cıkarlarımıza, yardıma odaklı olalım malı yığan zaten tarafını belli edecektir (elbette en doğrusunu Yuce Allah bilir şimdi her şeyi verin demek te doğru değil cunku ticaret bir emir olduğu icin, infak ta bir emir olduğu icin, her şeyi Allah bileceğini icin bize sadece kendimize bakmak duşuyor belki başkası bizden de hayırlıdır Kur'an ın dediği uzere sadece insanlar kimseye karışıp fitne etmesinler istediğim budur cunku Kur'an der onlara onlar asıl bozuculuk ediyorlar.) Selametler dilerim herkese.