Jean Eric Vergne, Formula 1 ve Formula E serilerinin birleşmesini desteklediğini soyledi. 2014 yılında FIA tarafından başlatılan elektrikli yarış serisi Formula E, o gunden bu yana onemli adımlar atmayı başardı ve bu yıl ikinci jenerasyon aracları kullanmaya başladı. Seride Formula 1'e kıyasla pek cok farklı yenilik bulunurken, araclar artık hic pit stop yapmadan finiş cizgisini gorebilecek batarya gucune sahipler. Formula E'nin gelişen yapısı ve Formula 1'in gelecekte elektrikli motorlara gecme ihtimalinden oturu gelecekte iki serinin birleşmesi oldukca yuksek bir ihtimal gibi gorunuyor. Serinin son dunya şampiyonu Jean Eric Vergne, "Gelecekte, yani 2030 veya o yıllarda sadece elektrikli araclar ya da yeni teknoloji araclar olacak. Benzin ya da gazlı aracları artık kullanamayacağız." "Durum boyle olunca Formula 1, elektrikli arac konusundaki zihniyetini tamamen değiştirmek zorunda kalacak. Yine de bu bana duşmez, kararı veren ben değilim. Formula 1, Formula 1'dir ve her zaman Formula 1 olarak kalacak." "Bu motor sporları tarihinin en buyuk serisi ve her zaman oyle olacağını biliyorum." "Formula E biraz farklı ve bana gore Formula 1'le rekabet etmiyor. Ama bazen iki serinin bir gun guclerini birleştirebileceğini duşunuyorum. Bu benim icin en iyisi olurdu. Herkes icin en iyisi olurdu. Bu gercekten guzel olurdu." dedi. Seride Audi, Jaguar, BMW ve Nissan gibi markalar yer alırken 2019/20 sezonunda Porsche ve Mercedes de seriye giriş yapacak. Gunluk Gazeteler