F1 sportif direktoru Ross Brawn, Michael Schumacher’in yarış dunyasında nasıl keşfedildiğini F1 Youtube kanalının ‘Beyond the Grid’ podcast’ında anlattı. Michael Schumacher, her ne kadar 1991 yılında Formula 1'e girse de, insanlar onun yeteneğini Formula 1'den onceki serilerde de gorduler. Brawn, ‘’Michael ile spor arac yarışlarında 1988 veya 1989'da, hatta belki de 1990'da tanıştım. Mercedes spor otomobil takımı icin yarışıyordu. Sonradan F1’de yarışacak olan uc suruculeri vardı; Michael Schumacher, Heinz-Harald Frentzen ve Karl Wendlinger. Spor araclarda Michael buyuk dikkat cekmişti.’’ ‘’Spor araclarda hızlı olmanın yanı sıra yakıtla da ilgilenmeniz gerekir. Ancak o, diğerlerinden az benzin kullanmasına rağmen onlara fark atardı. Jaguar ile şampiyonluğu kazandığımız sene, tek gercek rakibimiz Mercedes’teki Michael’dı. Diğer Mercedes suruculerinin, iyinin yanına bile yaklaşamayan performansları vardı.’’ ‘’Şampiyonluğu kazanmamızdaki faktorlerden biri Mercedes’in, pilotlarına eşit sayıda stint attırmasıydı. Michael araca gecip bize her turlu huznu yaşatabiliyordu. Sonra araca diğer suruculer gectiğinde biraz rahatlayabiliyorduk. Onunla ilk olarak burada tanışmıştım.’’ ‘’Acık bir şekilde inanılmaz hızlıydı. Beni asıl etkileyen, tur boyunca cok az benzin kullanmasıydı. O gunlerde Derek Warwick'le oldukca buyuk bir tartışma yaşadı ve Derek ona saldırmadan once ikisinin arasına girmek zorunda kaldım. Sıralama turlarında ikisi arasında bir şeyler oldu ve iki arac da yan taraflarında buyuk ciziklerle pite geldi. Derek aractan fırlayarak indi ve Michael’ı pit alanının dışına kadar takip etti. Yanında, Michael’a saldırmasını engellemek icin benim dışımda bazı Mercedes mekanikerleri de vardı.’’ ‘’Acıkca spor araclarda olağanustu biriydi. Bu yuzden Tom Walkinshaw ve bana gore ne kadar iyi olduğu belliydi. Ve onun Formula 1’e geciş konuşmaları başladığında Tom ve ben coktan Benetton’la bağlantı kurmuştuk. Onu arabaya koymak icin aşırı istekliydik cunku onun ne kadar iyi olduğunu biliyorduk. Sorun şu ki, takımda zaten iki surucumuz vardı ve Eddie Jordan'ın boş bir koltuğu vardı. Flavio'yu surucu değişimi konusunda oldukca zorlayıcı olmamız gerektiğine ikna etmeye calışıyorduk. İkna olmamıştı cunku Michael Schumacher hakkında hicbir şey bilmiyordu. Spa’da gosterdiği performanstan sonra ikna olmuştu. Flavio’nun Michael Schumacher’i keşfettiği hikayesi biraz abartılı. Tom ve ben onu takıma almak icin uğraşıyorduk, Flavio ise onu Spa’da gorunce ikna oldu. Sonra onu Jordan’dan koparıp Benetton’a getirmek icin oldukca zorlu bir mucadele başlattı. Gunluk Gazeteler