Renault, 2019 Formula 1 aracında ve motorunda gordukleri kazanımların, bir kış boyunca elde ettikleri en buyuk kazanım olduğunu soyledi. Fransız uretici, dorduncu bitirdiği bir sezondan sonra, F1’in buyuk uclusu Mercedes, Ferrari ve Red Bull’u yakalamak icin ileriye doğru buyuk bir adım atması gerektiğini biliyor. Renault takım patronu Cyril Abiteboul, takımın gelişiminin yavaşladığına dair bir kanıt gormediğini ve fabrikadaki calışmaların her zamankinden daha fazla gelişim potansiyeli gosterdiğini soyledi. Abiteboul bu konuda Motorsport’a konuştu ve ‘’Nereye bakarsam bakayım bir ivme kazandığımızı goruyorum. Motorda yapacağımız gelişim, bir kış boyunca yaptığımız en buyuk gelişim olacak. RuzgÂr tunelinde kaydettiğimiz gelişim de her zamankinden daha fazla olacak.’’ ‘’Ancak buyuk kural değişikliği olduğu icin aero kısmında yani ruzgÂr tunelinde dikkatli olmalıyız. Yeni kurallar geldiğinde ne olduğunu bilirsiniz. Yere basma gucu kaybedersiniz ve hızlıca geri kazanırsınız.’’ ‘’Bu nedenle, duzenlemelerle beraber nelerin geldiği ile yeniden yapılanmanın etkisiyle neler geldiğini ayırt etmek zordur. Ancak muhendislik, gelişim, tasarım ve uretim kapasitemize bakarsam, her yerde ivme kazandığımızı goruyorum.’’ dedi. Abiteboul, Renault’nun Enstone’a donuşunden bu yana yapılan ve yeniden yapılanmanın etkisinin artık meyvelerini vermeye başladığını duşunuyor. ‘’Bu sene kullandığımız arac, aşağı yukarı takımın 18 ay once nerede olduğunu gosteriyor.’’ ‘’Gelecek sene goreceğimiz aracta bir veya iki jenerasyon insan calışmış olacak ve bu yuzden cok heyecanlıyım.’’ ‘’Yapmamız gereken şey icin bence iyi bir kaynağımız var. Organizasyonumuz istikrarlı, nihayet bize katılan ve organizasyonu anlayan, verimli calışan yeni insanlar var. Meydan okuma cok buyuk olsa bile şimdilik her şey pozitif.’’ Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Renault, Şimdiye Kadarki "En Buyuk" Gelişimini Kaydetmeye Hazırlanıyor!