Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, 50. yaşına giren Michael Schumacher hakkında konuştular. Lewis Hamilton, son yıllarda yakaladığı başarılarla Michael Schumacher'in rekorlarını birer birer kırıyor ve 34 yaşında olmasına rağmen beş şampiyonluk kazanmış durumda. İngiliz pilot iki şampiyonluk daha kazanırsa Schumacher'in şampiyonluk rekorunu yakalayacak. Ayrıca artık galibiyet ve podyum rekorlarını da kırmaya cok yakın. Buna karşılık Hamilton, 50. yaşına giren Schumacher'in rekorlarını kırmasının bir şeyi değiştirmeyeceğini cunku Alman pilotun "en iyisi" olduğunu soyledi. "Pek cok kez soylediğim gibi Michael'la kıyaslanmayı gercekten sevmiyorum. Rekorlarını kırmam gerektiğini hissetmiyorum, bu benim ilgimi cekmiyor." "Michael Schumacher sonsuza kadar tum zamanların en iyi surucusu olarak kalacak." "2000 Japonya Grand Prix'sinde Ferrari ile şampiyon olarak tarih yazdığını duşunuyorum. Onunla ilgili sadece guzel anılarım var." "2012 Abu Dhabi Grand Prix'sini hatırlıyorum, kasklarımızı değiştirmiştik. Bu karşılıklı saygının en buyuk işareti." "İlk kez birlikte aynı pisti paylaştığımız gunu de hatırlıyorum. 2006 yılıydı, bir test gunundeydik. Ancak onunla surmek garipti. Daha once bilgisayar oyununda sectiğim surucuyle mucadele ediyordum." 2016 yılında Hamilton'ı mağlup ederek şampiyon olan Nico Rosberg de uc yıllık donemde Schumacher'den cok şey oğrendiğini soyledi. Nico Rosberg, "Cocukken Michael'ın idolum Mika Hakkinen'le olan mucadelesini buyuk bir ilgiyle takip ettim. 2009 yılının sonunda kendisinin takım arkadaşı oldum ve ne kadar cok calıştığını gorebiliyordum. Neden en iyisi ya da yedi kez dunya şampiyonu olduğunu oğrendim. Her zaman her yerde %100'unu ortaya koyuyordu." "Michael benim icin ilham kaynağıydı. Sporumuzda en iyi olabilmek icin ne kadar caba gostermemiz gerektiğini de gordum. Ondan once bana yeterince iyi bir iş yapıyormuşum gibi geliyordu. Michael'ı gorunce pek cok yonden daha iyisini yapabileceğimi gordum." "Kariyerimin onemli bir donemiydi. Kendimi guvenmemi sağladı cunku ust uste uc yıl onundeydim. Birlikte bu yaşını kutlayamayacak olmak uzucu, ama etrafı onu seven insanlarla cevrili ve umarım yakında iyileşir. İyi ki doğdun Michael." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton ve Rosberg, Schumacher'in "En İyisi" Olduğunu Duşunuyor