Monte Carlo Rallisinin 2. gununde gelen şiddetli kar yağışı dengeleri alt ust etti. İlk gunu lider tamamlayan Juho Hanninen ve ilk gunu 3. sırada kapatan Petter Solberg yanlış lastik secimi kurbanı oldular ve karlı zeminde rakiplerine değerli saniyeler kaptırdılar.
IRC
2. gunun sonunda Bryan Bouffer 28 saniye fark ile Francois Delecour'un onunde lider durumda. 3. sırada bulunan Freddy Loix ise Bouffer'in 1 dakika gerisinde. Gunun son etabı olan Cimetiere de Vassieux to Col de Gaudissart'de beklenenden cok daha şiddetli bir kar yağınca bircok pilot hazırlık yakalandı. Delecour ise farklı bir taktikle 4 lastiğini de kar lastiği olarak secti. Bu sayede yaşlı rallici 6.lıktan 2. sıraya kadar tırmandı. Etap sonunda verdiği demecte 'Cok, ama cok dikkatliydim. Kar lastikleri ile bile hata yapmak mumkun. Diğerlerini gectim cunku etabın nasıl olacağını onceden kestirdim ve doğru lastik secimini yaptım.' ifadelerini kullandı. Freddy Loix etabın son 12 kilometresini patlak lastikle gecmiş olmasına rağmen Guy Wilks ile arasında olan mesafeyi korudu ve 3. sırada kaldı. Hanninen iki kar lastiği ve iki tane geciş lastiği kullandı, fakat bu kombinasyon onu liderden 2 dakika yavaş bıraktı ve genel sıralama da Bouffer'in tam 2 dakika 35 saniye gerisine duştu. Fin pilot gune 55 saniyelik bir farkla lider başlamıştı. Hanninen gun sonunda yaptığı acıklamada 'Bu Monte Carlo Rallisi ve bazen risk almanız gerekir. Petter de benimle aynı riski aldı ve ikimiz de kaybettik. Artık bunu kafaya takmanın bir anlamı yok. Bu rallinin bir parcası.' dedi. Solberg, Hanninen'nin 1 dakika 14 saniye gerisinde 7. sırada ve lider Bouffer'in neredeyse 4 dakika arkasında. İlk gun lastiklerini patlatan Nicolas Vouilloz ve Toni Gardemeister ise kar yağışı ile beraber bir avantaj elde ederek ve 8. ve 10. sıralara yukseldiler. Eski Formula 1 pilotu Alex Caffi ise 12. sıraya geriledi. Sıra Pilot Marka T.Zamanı/Fark 1. Bryan Bouffier Peugeot 2h14m38.8s 2. Francois Delecour Peugeot + 28.0s 3. Freddy Loix Skoda + 1m05.5s 4. Guy Wilks Peugeot + 1m20.5s 5. Stephane Sarrazin Peugeot + 1m41.1s 6. Juho Hanninen Skoda + 2m35.7s 7. Petter Solberg Peugeot + 3m49.1s 8. Nicolas Vouilloz Skoda + 5m31.0s 9. Jan Kopecky Skoda + 7m51.7s 10. Toni Gardemeister Peugeot + 7m52.7s TurkiyeF1.com __________________