Lewis Hamilton, gecen seneki Rusya Grand Prix’sinde takım arkadaşı Valtteri Bottas’a verilen takım emriyle kendisine yol verip yarışı kazanmasının tekrarlanmasını istemiyor. Rusya Grand Prix’ine gelirken Hamilton şampiyonada liderdi ve Bottas’ın 110 puan onundeydi, geriye ise alınabilecek 150 puan kalmıştı. Ancak Mercedes, suruculerine pozisyonlarını değiştirmelerini emretmişti. Bu, Hamilton’a fazladan 7 puan getirmiş, sezon sonunda ise en yakın rakibi Sebastian Vettel’in 88 puan onunde yer almıştı. Mercedes’in resmi internet sitesine konuşan Hamilton, ‘’kendisi icin iyi bir yarış olmadığını’’ ancak takım arkadaşı icin ‘’muhtemelen sene boyunca en guclu olduğu yarış’’ olduğunu itiraf etmişti. Bu konuda Hamilton ‘’Yılın bu noktasına kadar takım ‘her şeyden emin olmalıyız, Lewis artık yakalayamayacağın kadar uzakta ve bu yuzden iki şampiyonayı da kazanmak icin ona destek olmalıyız’ duşuncesindeydi.’’ ‘’Pozisyon değişimini ne ben istedim ne de Valtteri. Biz sadece yarışıp puanlar almak istedik. Sonuc olarak o hafta sonu Valtteri daha hızlıydı ve kazanmayı hak etmişti.’’ ‘’Ancak gercekten garipti. Valtteri’nin bana yerini vereceğini soylediklerinde ‘sadece hızlanmasını soyleyin’ gibisinden bir şey dediğimi hatırlıyorum. Bence yarışta ben biraz daha hızlıydım, o da sıralama turlarında daha hızlıydı.’’ dedi. Bottas, yarışın ilerleyen bolumlerinde takıma pozisyonları tekrar değiştirilip değiştirilmeyeceğini sordu, takımın cevabı ise olumsuzdu. Hamilton, yarış bitmeden once Bottas’a yerini geri vermek istediğini de belirtti. ‘’Kenara cekip bana yol verdiğini gordum. Bu şekilde kazanmayı asla istemem ve kimsenin bu şekilde kazanmasını istemem.’’ ‘’Finişe gelirken kafam karışıktı cunku kalbimle duşunduğumde ona yerini geri vermek istiyordum ancak rekabet icinde elinize gecen fırsatları kacırmamanız gerekir. Fırsatınız varken elinizdeki kacırmamalısınız. Duygularınızı one cıkarırsanız her şey planladığınız gibi gitmeyebilir. Takım bu kararı aldı ve yarışın geri kalanında pek istemesem de takımın kararına uyup yerimi vermemeyi tercih ettim.’’ ‘’Bu, verilmesi doğru bir karardı ancak sonucta bunu yapmamıza gerek yoktu. Ama birlikte hareket ettiğimiz icin bizim acımızdan onemli bir gundu.’’ ‘’Valtteri icin zor bir gundu ama cok saygılı ve gercek bir takım oyuncusuydu. Şu ana kadar cok iyi bir takım arkadaşı oldu. Benim takım arkadaşım olmak cok kolay bir şey değil ancak onun takım arkadaşı olmak da kolay değil. Cunku o cok, cok hızlı ve hızlanmaya da devam ediyor. Ben altı yıldır buradayım, onun ise sadece ikinci yılı ve beni surekli zorlamaya itiyor. Boyle bir senaryonun bir daha gercekleşmemesini umuyorum.’’ dedi. Bottas takımın kararını kabul ettiğini ve ihtiyac olursa aynı şeyi yapmaya hazır olduğunu soyledi. Bu konuda Bottas ‘’Yılın o zamanında artık şampiyonluk icin savaşmıyordum.’’ ‘’Biz takımlar şampiyonası icin savaşıyorduk, Lewis ise suruculer şampiyonası icin. Ve kazandı da. Bu yuzden Lewis icin liderliği bıraktım.’’ ‘’Kabul etmesi zordu ama sezonun o bolumunde puan anlamındaki durum ve şartlar bunu gerektirdi. Ben bir takım oyuncusuyum. Takım icin yaparım ve takım icin yapacağım." dedi.