Lance Stroll, 2018'de Williams’ın rekabetci olamamasına rağmen kendisinin istikrar anlamında geliştiğini duşunuyor. 2017’de aldığı 40 puana karşılık 2018’de 6 puan alabilen ve onumuzdeki sezon Racing Point’te yarışacak olan Stroll, duşuk performans gosterdiği yarışlarda yaptığı hataları artık yapmadığına inanıyor. Stroll, Autosport’a yaptığı acıklamada, ‘’Kesinlikle daha istikrarlıydım. Yaptığım hatalar ve duşuk performans gosterdiğim yarışlar gecen seneye gore daha azdı.’’ ‘’Gecen sene, iyi performansım olduğunda pozisyon olarak da iyi yerlerdeydim ancak zorlandığım zamanlarda gercekten kotuydum. Ancak şu an daha istikrarlıyım.’’ ‘’Ancak bu seneki sonuclarda etkili olan şey, rekabetci olmamamızdı ve bundan dolayı suruculer olarak sıralamalarda ve yarışta yapabileceklerimiz kısıtlıydı.’’ dedi. Stroll bu zorlu sezonun, en azından ilerideki kariyerinde kendisine yardımcı olacak cok şey katmış olmasını umuyor. 2009 dunya şampiyonu Jenson Button gibi bazı suruculer, gecmişteki kotu sezonların suruculere, ileride rekabetci bir aracta oldukları zaman iyi performanslar gostermek icin buyuk fırsatlar sunabileceğini soyluyor. Stroll, Williams’ın yaşadığı sorunlardan dolayı gecirdiği zorlu sezondan kazanımları olup olmadığı sorusuna ‘’Muhtemelen durum boyle, ancak bunu kariyerimde daha cok tecrube ve bilgi kazandığımda anlayacağım." ‘’Ancak şu anda anı yaşamalı ve şu anda nelere sahip olduğumu duşunmeliyim.’’ ‘’Eminim bircok şekilde oğrenmeye devam edeceğim ve bunların yararıma olmasını sağlayacağım.’’ yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler