19-20 Ocak’ta Meksika’da ‘yapılacak olan Şampiyonlar Yarışı'nda Vettel ve Coulthard gibi şampiyonlara karşı pist uzerinde yarışmak icin mucadele eden Simracing pilotları arasında son 32 yarışcı arasına kalan Cem Bolukbaşı, final yarışında 1.lik icin ter dokecek. Turkiye'nin F1 Espor Dunya Şampiyonası'ndaki temsilcisi Cem Bolukbaşı, 2019'un ilk yarışına bu gece cıkacak. Toro Rosso takımında yarışan Bolukbaşı, 19-20 Ocak tarihlerinde Meksika'da duzenlenecek Şampiyonlar Yarışı'nda Vettel ve Coulthard gibi isimlerle piste cıkma şansı yakalayabilir. Dunyanın farklı farklı yerlerinden Simracing pilotları arasında son 32'ye kalan genc sporcu, bu gece yapılacak yarışta 1. olmak ve Şampiyonlar Yarışı'na katılmak istiyor. Cem Bolukbaşı ve Turkiye icin kritik oneme sahip yarış 01.00'de başlayacak. Her yıl gercekleştirilen etkinlik, bu yıl 19-20 Ocak tarihlerinde 'TELCEL’ sponsorluğunda Meksika GP'nin yapıldığı Hermanos Rodriguez pistinin stadyum bolgesinde yapılacak. Ayrıca 2015 yılında Londra'da gercekleştirilen mucadelede bireysel sınıfta şampiyon olurken, Pascal Wehrlein'ın kazasından sonra 2017'de Uluslar Kupası'nı tek başına Almanya'ya getirdi. Vettel, "Formula 1'e girdiğimden beri yarış hayatımın bir parcası olan Şampiyonlar Yarışı'na katılacağım icin mutluyum." "RoC'a katılma onuruna erişen tum suruculer, bu etkinliği cok seviyorlar cunku bu araclar bize neden yarışmaya başladığımızı hatırlatıyor. Tum araclar aynı ve koyulan saf bir rekabet var." demişti. Emekli Formula 1 pilotu David Coulthard ise son yıllarda yorumculuk yapıyor ve daha once bu etkinliği iki kez kazandı. İskoc pilot 2014'te Barbados'ta, bu yıl ise Suudi Arabistan'da zafere ulaştı. Daha genc suruculere karşı yarışacağı icin oldukca heyecanlı olduğunu soyleyen 47 yaşındaki pilot, "Resmi olarak yarışlardan emekli oldum ve buna rağmen RoC'un başkanı Frederik Johnsson'ın beni davet etmesine hep şaşırdım! Ne zaman yapsam bundan memnun kaldım." acıklamasını yapmıştı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Cem Bolukbaşı 'Şampiyonlar Yarışı'nda Yer Almak İcin Piste Cıkıyor