Raffaele Marciello, onumuzdeki hafta sonu Marakeş'te yapılacak testte ilk kez Formula E aracının direksiyonuna gecerken, Emerson Fittipaldi'nin torunu Pietro Fittipaldi suruş yapan bir başka isim olacak. HWA Formula E takımından yapılan acıklamaya gore Marciello'nun yanı sıra takımın gelişim ve test pilotu Juncadella da, Marakeş'teki sezon ici testinde aracın direksiyona gececek. Marciello boylelikle ilk kez Formula E aracının direksiyonuna gecmiş olacak. 2018 Blancpain GT Series Sprint Cup şampiyonu, uzun suredir HWA ile calışıyor ve Mercedes'in spor araclarını suruyor. Marciello, "İlk kez Formula E aracıyla suruş yapacağım ve aynı zamanda ilk kez HWA icin sureceğim." "Gercekten sabırsızlıkla bekliyorum. Takıma olabildiğince yardımcı olmaya ve test esnasında mumkun olduğunca şey oğrenmeye calışacağım. Araca gecmek icin sabırsızlanıyorum." dedi. Ote yandan Jaguar da testte Pietro Fittipaldi ve Harry Ticknell ikilisiyle piste cıkacağını resmen acıkladı. 22 yaşındaki Fittipaldi, 2019 sezonunda Haas Formula 1 takımının test pilotluğunu yapacak. Brezilyalı surucu gecen yıl Marakeş'teki caylak testinde Jaguar'ın direksiyonuna gecmişti ve ilk kez Gen2 aracını kullanmış olacak. Fittipaldi, "Daha fazla guc ve yol tutuşla oldukca buyuk bir adım olacak Gen2 Formula E aracını sureceğim icin heyecanlıyım. Nasıl hissedeceğimi gormek icin sabırsızlanıyorum. Jaguar I-Type 3 hakkında oldukca iyi şeyler duyduğumuzu soyleyebilirim." dedi. Venturi de bugun yapığı acıklamada 2019'da Ferrari ile mucadele edecek Charles Leclerc'in kucuk kardeşi Arthur Leclerc'in Marakeş'teki testte takımın yedek pilotu Norman Nato ile birlikte suruş yapacağını duyurdu. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Marciello ve Fittipaldi, Marakeş'teki Formula E Testine Katılacak